Companii

Când revine creşterea în piaţa farmaceutică? Răspunsul, la ZF Pharma Summit ’14

Când revine creşterea în piaţa farmaceutică?...

Autor: Ioana David

07.08.2014, 00:03 290

Piaţa de medicamente a crescut de la 960 mil. euro în 2004 la 2,6 mld. euro în 2012, pentru ca anul trecut să bată pasul pe loc, iar în 2014 prognozele să arate pentru prima dată o scă­de­re a vânzărilor.

Norii negri care s-au adunat asupra pieţei farmaceutice ar putea fi risipiţi de autorităţi, care fie ar putea aloca mai mulţi bani pentru medicamente, fie ar putea introduce noi produse la compensare, fie ar putea recalcula taxa plătită de pro­du­că­tori (taxa clawback) sau toate acestea. În lipsa vreuneia dintre aceste măsuri, anul 2014 va aduce o scădere de 1% a sectorului.

Pesimismul a marcat prima jumătate a acestui an în sec­to­rul de medicamente, dar chiar în aceste zile conducerea Agen­ţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Me­dicale (ANMDM) a anunţat că în august ar putea fi gata o primă evaluarea a produselor ce urmează să fie introduse pe lis­tele de compensate. 

Când va reveni optimismul în rândul companiile din in­dus­tria farma? Care va fi dinamica pieţei în anii următori? Ce se întâmplă pe alte pieţe din Europa? Ce produse sunt în topul vânzărilor?

Acestea sunt câteva dintre temele de discuţie de la ZF Pharma Summit ’14, eveniment pe care Ziarul Financiar îl or­g­anizează pe 29-30 septembrie şi care va aduce laolaltă pro­ducători, importatori, distribuitori, farmacii, dar şi actori din piaţa privată de servicii medicale.

ZF Pharma Summit, ajuns la ediţia a treia, reprezintă totodată cadrul de discuţie pentru principalele modificări legislative care au avut loc în acest an în sectorul sanitar, impactul acestora şi măsurile pe care autorităţile le au în vedere pentru perioada următoare.

Vedeţi pewww.zf.ro ce produse pregăteşte Ziarul Financiar în această toamnă pentru cititori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO