Companii

Capitalele europene – preferatele turiştilor români: Londra, Istanbul şi Paris au fost principalele destinaţii către care au zburat pasagerii de pe aeroportul Otopeni în 2021

Capitalele europene – preferatele turiştilor români:...

Autor: Miruna Diaconu

04.03.2022, 16:30 69

♦ Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare aeroport din ţară, a avut aproape 6,8 milioane de pasageri anul trecut, faţă de 4,4 milioane de pasageri în 2020.

Capitalele europene au fost preferatele turiştilor români în 2021, iar principalele destinaţii ale com­paniilor aeriene care au operat pe Aeroportul Henri Coandă, cel mai mare din România după numă­rul de pasageri, au fost Londra, Istanbul şi Paris, conform datelor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Cu toate că acestea au fost cele mai frecventate rute de către români, Italia are două destinaţii, Milano şi Roma, în top zece destinaţii ale companiilor aeriene care au operat de pe aeroportul Otopeni. Pe ulti­mele locuri în clasament s-au situat Cluj-Napoca, Frankfurt şi Viena.

Aeroportul Henri Coandă este cel mai mare aeroport din ţară după numărul de pasageri, iar anul trecut a înregistrat circa 6,8 milioane de persoane care au zburat înspre sau de pe acest aeroport. Numărul pa­sa­gerilor în 2020 a fost de doar 4,4 mi­lioane persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO