Companii

Carabulea intra pe piata operatorilor aerieni doar dupa ce transportul de calatori va da semne de slabiciune

Carabulea intra pe piata operatorilor aerieni doar dupa ce transportul de calatori va da semne de slabiciune

Ilie Carabulea, proprietarul holdingului Atlassib

14.07.2008, 17:51 264

Cu o crestere de 10% a business-ului de transport international, Ilie Carabulea, proprietarul holdingului Atlassib, spune ca nu a sosit momentul pentru a intra pe piata aeriana low-cost, desi detine toate autorizatiile necesare acestui demers.
"Detinem toate autorizatiile necesare unei companii aeriene low-cost, insa nu cred ca ar fi productiv sa o promovam in acest moment, mai ales ca transportul terestru a inregistrat o crestere de aproape 10% in primul semestru al anului", a spus Carabulea.
Firma de transport a rulat anul trecut afaceri de circa 78 mil. euro, in crestere cu 10% fata de 2006, astfel ca ritmul raportat in primul semestru se inscrie in trendul ultimului an.
Prin decizia de a intra si in transportul aerian, Carabulea intentiona sa suplineasca eventualele scaderi prevazute de principalii operatori de transport international de persoane. Astfel, Atlassib si Eurolines, principalii jucatori pe aceasta piata, continua sa raporteze cresteri ale vanzarilor, chiar daca transportul aerian low-cost constituie o "amenintare" pe termen lung.
Omul de afaceri sibian controleaza holdingul Atlassib si grupul financiar Carpatica. Din holdingul Atlassib fac parte atat compania de transport international de persoane Atlassib, cat si firmele de transport intern Transmixt (Sibiu), Transdara (Arad), Autotim (Timisoara), T.A.S.A Suceava sau Autogara Rahova, precum si companiile de transport de marfa Transcar sau Transcom. In afara de acestea, din holding mai fac parte o firma de leasing, inca patru firme de legumicultura, pomicultura, zootehnie si industria carnii, precum si doua firme de comert, Comat si Bricomat. Anul trecut, holdingul Atlassib estima o cifra de afaceri de 270 de milioane de euro.
Pe de alta parte, Banca Carpatica a incheiat primul trimestru cu un profit net de 2,6 mil. lei (circa 700.000 de euro), de aproape 18 ori mai mare fata de perioada similara a anului trecut.
Printre proiectele omului de afaceri sibian se numara si compania Meridiana Transfer de Bani, serviciu de transfer de bani din strainatate, care va deveni operationala pana la sfarsitul lunii iulie.

Transport international de persoane: Atlassib International

a inregistrat anul trecut afaceri de circa 78 mil. euro
a transportat peste 600.000 de pasageri anul trecut, potrivit estimarilor ZF
dispune de o flota de 1.150 de autobuze
in primul semestru al anului compania a inregistrat o crestere de 10% a afacerilor
a amanat lansarea companiei de transport aerian low-cost, pana in momentul in care divizia de transport terestru nu va mai raporta cresteri.

Hoteluri: Atlantic Travels

parte a grupului Atlassib, detine hotelul Ramada Sibiu
Ramada Sibiu a fost dat in folosinta in iulie anul trecut, in urma unei investitii de circa 20 mil. euro
gradul de ocupare al Ramada Sibiu in luna iulie este cuprins intre 78% si 82%
estimarile initiale pentru primul an de functionare vizau un rulaj de 4 mil. euro
Carabulea a declarat ca vrea sa deschida hoteluri Ramada si la Timisoara, Cluj, Bucuresti sau Iasi
la Iasi a fost concesionat un teren cu o suprafata de 2.600 de mp in vederea construirii celui de-al doilea hotel Ramada din tara.

Imobiliare: Paltinis Leasing

investitie de circa 23 de milioane de euro intr-un centru de conferinte si spatii de birouri.
Carabulea a mai anuntat proiecte imobiliare precum: centru comercial in sudul Capitalei si turnuri gemene in Sibiu.

Industria alimentara: Horticola International Sevis

fabrica de lapte din localitatea sibiana Sevis a atras o investitie initiala de 2,5 milioane de euro
va procesa zilnic 20.000 l de lapte destinati consumului intern
Biosevis este brandul sub care va fi comercializat laptele
in 2005: Horticola International Sevis alaturi de Horticola International, specializata in cultivarea pomilor fructiferi si comercializarea acestora in magazinele proprii, au cumulat o cifra de afaceri de 3 milioane de euro.

Financiar-bancar: Grupul financiar Carpatica

grupul financiar include: Banca Comerciala Carpatica, societatea de brokeraj SSIF Carpatica Invest, societatea de administrare a investitiilor Carpatica Asset Management, Carpatica Asig, brokerul de pensii private Carpatica Life, furnizorul de tichete de masa Romticket.
in primul trimestru, Banca Comerciala Carpatica a inregistrat un profit net de 2,6 milioane de lei (circa 700.000 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO