Companii

Care au fost cele mai scumpe vacanţe vândute vara aceasta?

16.08.2010, 23:40 51

Insulele Mauritius, Seychelles, dar şi Tenerife sau Porto Cervose numără printre destinaţiile turistice care au scos cei mai mulţibani din buzunarele românilor vara aceasta, preţul unui sejurajungând la 7.500 de euro de persoană, potrivit reprezentanţiloragenţiilor de turism de pe piaţa locală.

"Dacă în urmă cu doi ani turiştii cumpărau sejururi de vară şila peste 10.000 de euro, vara aceasta preţul celei mai scumpevacanţe vândute de noi a fost de 6.000 de euro. Este vorba de ovacanţă de o săptămână în insulele Seychelles", a declarat MirceaVladu, proprietarul agenţiei de turism Prestige Tours, cu o cifrăde afaceri de 9,8 milioane de euro şi un profit de 256.000 de euroîn 2009.

O altă destinaţie care a vândut un sejur de 5.000 de euro esteinsula Mauritius din Oceanul Indian, pachetul de vacanţă incluzândcazare la un hotel de cinci stele şi transport cu avionul. O camerădublă la un hotel de cinci stele din Mauritius costă 215 euro penoapte, în timp ce o cameră de lux costă 355 de euro, potrivitsite-ului internaţional de rezervări booking.com.

Veniturile obţinute din vânzarea acestor sejururi de lux nudeţin însă o pondere semnificativă în încasările agenţiei de turismPrestige Tours, una dintre cele mai mari agenţii de turism de pepiaţă, care s-a concentrat în special pe segmentul vacanţelor înTurcia, Grecia şi Bulgaria.

Spre exemplu, dacă în Mauritius sau Seychelles au plecat doarcâţiva români în vacanţa de vară, în insulele greceşti au merssăptămânal vara aceasta 3.900 de turişti români cu avionul pezboruri charter, potrivit informaţiilor din piaţă.

"Turiştii care optau anul trecut şi în special acum doi anipentru vacanţe de superlux au ales anul acesta vacanţele de lux, întimp ce clienţii care alegeau sejururi de lux au ales vacanţe cupreţuri medii", a precizat Mircea Vladu.

Şi Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, cuo cifră de afaceri de 10 milioane de euro anul trecut, susţine cănumărul celor care au comandat vacanţe scumpe vara aceasta s-aredus comparativ cu anul trecut.

"Dacă înainte turiştii nu dădeau atenţie la câteva sute de euroîn plus pentru o vacanţă, acum caută variante mai ieftine lasejururi. Cu toate acestea, vacanţele de lux se vând în continuare,singura diferenţă fiind că numărul celor care cumpără aceste sejurieste în scădere", a menţionat Alin Burcea.

Vacanţe de 7.500 de euro de persoană a vândut şi agenţia deturism Perfect Tour.

"În Porto Cervo (Sardinia) şi insulele Tenerife am vândut celemai scumpe sejururi vara aceasta. Preţul unei vacanţe de 14 nopţiîn Tenerife cu cazare inclusă la un hotel de lux şi bilete de avionla clasa business s-a ridicat la 10.000 de euro pentru o familie",a spus Sorin Văduvoiu, directorul general al agenţiei de turismPerfect Tour.

El a mai precizat că printre vacanţele scumpe vândute varaaceasta se mai numără şi un circuit personalizat în SUA, care afost cumpărat de o familie cu 25.000 de euro şi care includea 20 denopţi de cazare.

700.000 de români, vacanţe în străinătate

Circa 700.000 de români au plecat în vacanţe în străinătate varaaceasta prin intermediul agenţiilor de turism, cei mai mulţiturişti alegând destinaţii din Turcia, Grecia şi Bulgaria, potrivitinformaţiilor furnizate de Asociaţia Naţională a Agenţiilor deTurism (ANAT).

Preţul mediu al unei vacanţe de o săptămână a fost de 450 deeuro, arată aceeaşi sursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO