Companii

Care este cea mai sigură şi rapidă cale prin care România poate revedeni exportator net de energie? Aflaţi la ZF Power Summit 2023, 21-23 februarie. Trei zile, totul despre energie

Care este cea mai sigură şi rapidă cale prin care...

Autor: Roxana Petrescu

24.01.2023, 00:06 4727

ZF Power Summit, evenimen­tul de referinţă al Ziarului Financiar dedicat în exclusivitate sectorului e­nergetic, ajunge în 2023 la cea dea 12-a ediţie, contextul energetic ac­tu­al fiind cel mai puternic motiv pen­­tru a transforma dezbaterile într-o platformă de comunicare regio­nală cu impact la nivel european.

Evenimentul va avea loc în pe­rioada 21-23 februarie, în Bucureşti, ZF Power Summit asumându-şi în 2023 obiectivul de a aduce la masa dis­cuţiilor factori de decizie, lideri de business, experţi, finanţatori şi ino­va­tori locali, regionali şi europeni. Tema acestei ediţii este: România, regiunea, Uniunea: Direcţii de in­vestiţii şi proiecte strategice regiona­le care vor redefini sectorul ener­getic european.

Pentru a răspunde celor mai fier­binţi întrebări din domeniul energetic, anul acesta ZF a extins in­vitaţia către autorităţi şi jucători regio­nali, struc­tu­rând evenimentul pe trei zile, fiecare cu o tematică diferită.

Astfel, ziua 1, 21 februarie, este de­dicată regiunii şi înţelegerii pro­iec­telor care pot contribui la stabi­litatea e­nergetică a blocului euro­pean. A doua zi, 22 februarie, este în totalitate de­dicată energiei verzi şi prosumatorilor, iar ultima zi a ZF Power Summit adu­ce în prim-plan tema revoluţiei indus­triale generate de tranziţia energetică, oportunită­ţile pentru România, dar şi riscu­rile care vin odată cu această trans­for­mare istorică.

Gazul din Marea Neagră, rela­ţiile economice cu superputeri e­ner­getice cum sunt Azerbaidjanul sau Kazahstanul, potenţialul din zona de energie verde şi nu în ulti­mul rând însăşi dimensiunea pieţei fac din România o piesă cheie din puzzle-ul atingerii independenţei energetice la nivel european.

La finalul tranziţiei energetice însă, UE trebuie să răspundă în faţa consumatorilor săi de energie la o întrebare: A meritat drumul?

Printre temele de discuţie se vor afla:

Noul model al pieţei de energie şi gaze: Care este structura de piaţă care va stimula investiţiile şi va proteja consumatorii de energie? Cum vor arăta pieţele după ieşirea din perioada de revenire la modelul reglementat?

REPowerEU: Care este bilanţul primului an de la lansarea celui mai ambiţios plan energetic la nivelul UE? Ce urmează în 2023? Câţi MW noi în energie verde vor fi gata pentru conectarea le reţele în 2026? Care sunt piedicile?

Cum menţinem apetitul pentru investiţii al marilor companii din energie în contextul taxării fără precedent sau al revenirii la piaţa reglementată?

Marea Neagră: Care este potenţialul energetic al acestei zone cheie pentru UE, dar şi riscurile?

O nouă revoluţie industrială: Care este impactul asupra economiilor, locurilor de muncă, nivelului de trai pe care un succes al tranziţiei energetice îl va avea asupra UE? Care este preţul de plătit în cazul unui eşec şi al unei lipse de acţiune la nivel global în ceea ce priveşte lupta împotriva schimbărilor climatice?

Alături de cei mai buni specialişti, vom încerca să răspundem la toate aceste întrebări.

ZF Power Summit 2023, 21-12 Februarie, Bucureşti. Trei zile. Totul despre energie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO