Companii

Care este preţul unei operaţii de apendicită la privat? Un pacient trebuie să scoată din buzunar între 5.000 lei şi 11.000 lei fără abonament sau asigurare

La stat, costul unei operaţii de apendicită este calculat la o valoare de circa 2.000 de lei, aceasta fiind suma decontată pentru spitalele publice.

La stat, costul unei operaţii de apendicită este calculat la o valoare de circa 2.000 de lei, aceasta fiind suma decontată pentru spitalele publice.

Autor: Georgiana Mihalache

26.04.2021, 19:10 4202

♦ Contextul pandemiei de COVID-19 a determinat pacienţii să caute îngrijire la privat, unde costurile sunt unele crescute însă ♦ Echipa medicală şi tipul intervenţiei, dar şi tipul de rezervă în care va sta pacientul după operaţie ridică nota de plată din unităţile private ♦ Costurile operaţiilor nu sunt publice pe site-urile marilor operatori privaţi.

Operaţia de apendicită, una dintre cele mai comune inter­venţii medicale, scoate din buzunarul pacienţilor su­me care depăşesc 1.000 de euro la privat, iar la costul final sunt adăugate şi criterii care ţin de echipa medicală, spital sau dacă intervenţia este realizată în urgenţă sau programată.

Ziarul Financiar a solicitat primelor patru reţele medicale private informaţii privind costul unei operaţii de apendicită pentru un pacient fără abonament sau asigurare şi ce implică acest preţ.

În cadrul Sanador, al patrulea operator medical din ţară după cifra de afaceri, costul este cuprins între 6.800 de lei şi 11.500 de lei, fiind cel mai ridicat nivel dintre operatorii privaţi care au răspuns întrebărilor ZF. În cadrul reţelei Regina Maria, preţul mediu porneşte de la 5.500 de lei, iar la Medicover, al treilea operator după afaceri, suma porneşte de la 5.500 lei şi poate ajunge la 6.300 lei. În cadrul MedLife, al doilea operator medical după cifra de afaceri, o operaţie costă între 5.000 şi 6.000 lei, la care se adaugă o noapte de cazare de 750 lei, din informaţiile oferite în call centerul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO