Companii

Care este strategia de supravieţuire a Petrom în zodia barilului de 30$?

Neil Anthony Morgan, membru al directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de Downstream Oil

Neil Anthony Morgan, membru al directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de Downstream Oil

Autor: Roxana Petrescu

16.02.2016, 00:04 1664

Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, este în corzi, compania apelând la un veritabil arsenal de măsuri pentru a-şi asigura supravieţuirea în contextul în care barilul de petrol a ajuns să se tranzacţioneze chiar şi sub pragul de 30 de dolari, nivel imposibil de imaginat în urmă cu nici măcar doi ani de zile.

Amânarea sau anularea unor proiecte, tăierea bugetului de investiţii, oprirea unor sonde, importuri de petrol şi o posibilă reducere a schemei de personal, toate sunt strategii analizate sau deja puse în aplicare de compania care pentru prima dată de la privatizare ar putea încheia anul 2015 pe pierdere. Petrom îşi va anunţa rezultatele pe 18 februarie, acestea fiind de departe cele mai aşteptate situaţii financiare din România.

Interesul din jurul Petrom este justificat în contextul în care compania implică în activităţile sale sute de alte firme pe orizontală şi alte zeci de mii de angajaţi. Dacă Petrom nu se simte bine, o „ţesătură“ întrea­gă de firme tuşeşte.

WikiZF: Profilul companiei Petrom

Cât timp va mai dura această situaţie în piaţa petrolului şi care au fost cauzele care au doborât barilul la minimul ultimilor 12 ani? Revenirea cererii de carburanţi pe fondul scăderii preţurilor ar putea însemna o a doua şansă pentru rafinăriile din România? De ce o ţară producătoare de petrol are carburanţi mai scumpi decât un importator net?

Neil Anthony Morgan, membru al directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de Downstream Oil, va răspunde la aceste întrebări în cadrul celei de-a cincea ediţii a ZF Power Summit, evenimentul care an de an reuşeşte să concentreze elita industriei energetice în jurul celor mai fierbinţi subiecte.

ZF Power Summit, principalul eveniment dedicat industriei energetice organizat de Ziarul Financiar, se va desfăşura în perioada 22-23 februarie la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, Bucureşti.

Evoluţia barilului de petrol şi impactul acestei comodităţi-vedetă asupra economiei locale sunt cu siguranţă unele dintre cele mai interesante subiecte de la începutul acestui an.

Neil Anthony Morgan, unul dintre executivii-cheie din conducerea companiei care asigură în proporţie de circa 100% producţia de petrol local şi jumătate din cea de gaze, participă în calitate de speaker la ZF Power Summit alături de elita industriei petroliere.

Aflaţi răspunsurile la cele mai grele întrebări chiar de la oamenii din sectorul care pune România în mişcare. ZF Power Summit. Două zile. Totul despre energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO