Companii

Care sunt cele mai mari tranzacţii aşteptate pe piaţa serviciilor medicale private în acest an

Care sunt cele mai mari tranzacţii aşteptate pe piaţa...

Autor: Luiza Chiroiu

06.07.2015, 17:11 574

Advent Internaţional se apropie de încheierea procesului de vânzare a pachetului majoritar deţinut la Regina Maria, cel mai nou nume vehiculat ca posibil cumpărător fiind cel al nemţilor de la Fresenius.

MedLife, liderul pieţei, vrea să vândă un pachet minoritar, purtând discuţii cu fondurile de investiţii Enterprise Investors şi Ardian, potrivit surselor din piaţă.

Piaţa serviciilor medicale private este în fierbere în această vară, mai multe tranzacţii mari care îi implică pe cei mai importanţi jucători din industrie urmând să fie încheiate în acest an. Printre acestea se numără preluarea reţelei Regina Maria de către un nou investitor şi vânzarea unui pachet minoritar al liderului pieţei MedLife, deţinut de familia Marcu.

Fondul de investiţii Advent Internaţional aşteaptă începând cu această săptămână ofertele angajante pentru pachetul majoritar de acţiuni al operatorului de servicii medicale private Regina Maria, singura afacere pe care o mai are în prezent în portofoliul din România, potrivit surselor din piaţă.  Până la finalul lunii iulie procesul de vânzare ar trebui finalizat, potrivit surselor din piaţă. În ultimii ani, Advent a vândut activele pe care le mai avea în portofoliu pe plan local, şi anume Ceramica Iaşi (actualmente Brikston, producţie de cărămizi) şi producătorul farma Labormed Phar­ma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO