Companii

Care sunt pieţele pe care Dacia a crescut cel mai mult

 Care sunt pieţele pe care Dacia a crescut cel mai mult
19.01.2013, 09:18 769

Algeria este singura piaţă din top zece cele mai mari ale Dacia unde marca autohtonă a înregistrat o creştere de trei cifre. Pe piaţa algeriană vânzările mărcii Dacia au crescut cu aproape 120% faţă de anul anterior la 41.700 de autovehicule potrivit statisticilor Automobile Dacia, Algeria fiind acum cea de-a treia piaţă pentru Dacia, fiind depăşită doar de Franţa şi Germania. Mai mult, maşinile Dacia vândute în Algeria sunt produse la Mioveni, nu în Maroc, creşterea pe piaţa nord-africană având o influenţă directă asupra cifrei de afaceri a Automobile Dacia.

În Europa cea mai mare creştere a fost înregistrată de Dacia în Polonia, unde anul trecut vânzările s-au apreciat cu 40% faţă de 2011 la aproape 10.300 de autovehicule, în timp ce a doua cea mai mare creştere europeană a fost înregistrată în Turcia, de 36% la aproape 29.000 de autovehicule.

Pe locul şapte în topul creşterilor este Germania, a doua piaţă pentru Dacia, cu şapte procente, la 46.600 de autovehicule, în timp ce Franşa, a rămas pe locul întâi în topul vânzărilor, dar vânzările au pierdut zece procente până la 84.500 de unităţi.

România a înregistrat anul trecut cea mai mare scădere în ceea ce priveşte vânzările dintre cele mai mari pieţe ale Dacia, de peste 28% la 22.200 de autovehicule, valoare care clasează piaţa locală pe locul şapte în topul vânzărilor la nivel mondial, după Franţa, Germania, Algeria, Turcia, Maroc şi Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO