Companii

Careul de aşi care a adunat active imobiliare de 3,3 miliarde de euro

Careul de aşi care a adunat active imobiliare de 3,3...

Autor: Cristi Moga

02.04.2015, 00:07 886

NEPI, Immofinanz, AFI Europe şi Globalworth, grupuri imobiliare care au în derulare investiţii de peste 880 de milioane de euro în noi proiecte de birouri şi centre comerciale, au ajuns la active de 3,3 miliarde de euro pe piaţa locală, potrivit unei analize a ZF pe baza celor mai recente rapoarte ale companiilor.

Per total, cei patru investitori care activează în piaţa imo­biliară locală de 10-11 ani au ajuns la un portofoliu cu o suprafaţă închiriabilă de 1,24 milioane de metri pătraţi din care 1,07 milioane de metri pătraţi reprezintă suprafaţa centrelor comerciale şi a birourilor.

În portofoliile acestor investitori intră 17 centre comerciale şi şapte galerii cu câteva magazine, suprafaţa închiriabilă a acestor proiecte ridicându-se la 615.000 de metri pătraţi, în condiţiile în care stocul de centre comerciale din România este de circa trei milioane de metri pătraţi.

Totodată, aceşti investitori au mai bine de 460.000 de metri pătraţi de birouri în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, în timp ce stocul de centre de afaceri din Bucureşti este evaluat de consultanţi la 2,2 milioane de metri pătraţi.

Valoarea cumulată a proprietăţilor generatoare de venituri este de peste 2,5 miliarde de euro, iar din închirierea acestor proprietăţi cei patru investitori realizează venituri de peste 175 de milioane de euro pe an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO