Companii

Cargo Partner renunta la Republica Moldova pentru vestul Romaniei

04.08.2006, 18:21 62

Casa de expeditii de marfuri Cargo Partner Romania si-a modificat strategia de extindere teritoriala, incluzand municipiul Oradea in planul de dezvoltare, ca urmare a intensificarii cererii de servicii in zona.
Compania viza anul acesta deschiderea unor filiale in Sibiu, Constanta si Republica Moldova, dupa ce, pana anul trecut, era prezenta in Bucuresti, Otopeni, Cluj si Timisoara.
"Am renuntat la deschiderea filialei din Republica Moldova, deoarece vrem sa ne consolidam prezenta pe piata din Romania si abia apoi sa ne extindem. Politica noastra de extindere vizeaza finantarea deschiderii noilor filiale din profitul obtinut in Romania, astfel ca pentru noi e mai benefica deschiderea punctului de lucru din Oradea, decat a celui din Republica Moldova", a declarat pentru ZF Transilvania Kees Cramer, directorul general al filialei Cargo Partner in Romania.
Acesta a mai spus ca, desi noile filiale vor fi inaugurate oficial in septembrie, ele sunt deja operationale si contribuie la evolutia indicatorilor financiari.
"Estimam ca filiala din Sibiu va asigura anul acesta aproximativ 7% din cifra de afaceri, in timp ce Constanta va contribui cu 10%", a precizat Kees Cramer. Potrivit acestuia, in urmatoarele sase luni punctele de lucru din Transilvania vor asigura peste 62% din cifra de afaceri totala. Deschiderea filialelor din Cluj si Timisoara a permis companiei sa isi dubleze anul trecut cifra de afaceri, ajungand la 5,7 milioane de euro.
Cargo Partner Romania a obtinut pe primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 3,8 milioane de euro, valoare reprezentand o crestere de peste 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Reprezentantii companiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 9 milioane de euro.
"Am crescut pe toate segmentele afacerii, insa cel mai semnificativ pe partea de logistica. Piata in domeniu este inca la inceput, iar cele mai importante cereri le avem din zona Timisoara. Intentionam insa ca pana la sfarsitul anului sa dezvoltam departamentul de logistica si in Sibiu, Oradea, Cluj si Constanta", a mai spus Cramer.
In opinia acestuia, piata de logistica se va dezvolta accelerat in perioada urmatoare, deoarece aceasta activitate este strans legata de evolutia pietei de retail, care in prezent, traverseaza o etapa importanta de extindere. Printre clientii Cargo Partner se afla din acest an si divizia de hipermarketuri Real, detinuta de grupul german Metro, care a deschis primul sau magazin la Timisoara. Cramer a mai precizat ca in acest moment divizia de logistica asigura 20% din cifra de afaceri, dupa ce la inceputul anului logistica reprezenta doar 10% din cifra de afaceri.
Reprezentantii companiei nu au oferit o valoare a investitiilor implicate de extinderea teritoriala, dar au precizat ca acestea nu sunt mari, deoarece se incepe cu un numar mic de angajati, care creste pe parcurs.
"Pana in acest moment nu am investit in construirea de depozite si nici in achizitionarea de autovehicule, deoarece vrem sa fim nu neaparat un jucator mare pe piata, ci unul flexibil", a mai spus directorul general Cargo Partner Romania.
Cargo Partner Romania este o filiala a companiei austriece de expeditii de marfuri Cargo Partner, care este o afacere de familie. Compania are filiale in 13 tari europene si reprezentante in China, Taiwan si Statele Unite. In 2005, cifra de afaceri globala a fost de 190 de milioane de euro, in crestere cu 32% fata de anul precedent. Cea mai mare crestere, la nivel national, a fost inregistrata in Romania si Serbia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO