Companii

Cargus lansează în România propria reţea de lockere şi va investi 40 de milioane de euro în extinderea ei, în următorii doi ani şi jumătate

Cargus lansează în România propria reţea de lockere...

Autor: Roxana Rosu

28.09.2022, 15:26 733

Compania de curierat Cargus îşi lansează propria reţea de lockere, având în plan investiţii de 40 milioane euro în următorii doi ani şi jumătate, iar primele 300 de unităţi vor fi amplasate în Bucureşti.

Lockerele sunt produse de SwipBox, furnizor internaţional de maşini automate de coletărie (Automated Parcel Machine - lockere), cu prezenţă în peste 60 de ţări. Lockerele vor fi amplasate în reţele de retail, benzinării şi, de asemenea, în zone rezidenţiale dense, dar uşor accesibile.

Lockerele vor completa reţeaua out of home (de proximitate) Cargus..

Compania de curierat estimează că până la sfârşitul acestui an va ajunge la aproximativ 3.000 de puncte partenere SHIP & GO, care va include magazine partenere şi lockere.

 ”Este obligatoriu să facem un pas înainte, să ne adaptăm la noua realitate şi la cererea pieţei şi să furnizăm o soluţie de livrare eficientă, accesibilă şi sustenabilă. Lansarea reţelei de lockere Cargus reprezintă o decizie importantă în strategia noastră de dezvoltare, pentru că vine în completarea reţelei noastre naţionale out of home, SHIP & GO, şi oferă o soluţie inovatoare pentru magazinele online, locale şi internaţionale, dar şi pentru clienţii acestora. Următorii ani vor conduce la o schimbare de paradigmă pentru Cargus şi, cred, pentru întreaga piaţă de curierat", susţine Olivier Van Houtte, CEO Cargus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO