Companii

Carlos Moreno, Universitatea Panthéon Sorbonne din Paris: Bucureştiul are nevoie de un masterplan şi de valorificarea clădirilor abandonate

Carlos Moreno, Universitatea Panthéon Sorbonne din...

Autor: Bogdan Alecu

27.06.2022, 00:08 237

Profesorul Carlos Moreno, autorul cărţii „Drept de cetate, de la oraşul-lume la oraşul sfertului de oră“, care colaborează inclusiv cu primăria Parisului pentru dezvoltare, explică faptul că Bucureştiul are nevoie rapid de o strategie de dezvoltare, astfel încât fiecare zonă să aibă puncte de interes şi servicii. „Am avut un dialog cu autorităţi din Bucureşti, iar mesajul a fost acela că oraşul are nevoie de un masterplan care să îl transforme şi unde să fie prezentate strategiile de dezvoltare. Pentru a schimba fundamental oraşul trebuie schimbat rolul maşinilor individuale, trebuie dezvoltată infrastructura de mobilitate, inclusiv cu ajutorul benzilor pentru biciclete. Le-am transmis autorităţilor că trebuie să ofere servicii de proximitate pentru a reduce navetele lungi, pentru a nu mai merge cu copiii la şcoală în partea cealaltă a oraşului“, a spus Carlos Moreno într-un interviu acordat ZF. 

El a avut săptămâna trecută  o întâlnire cu reprezentaţi ai administraţiei locale: primari de sector, viceprimari, directori de instituţii şi consilieri generali în cadrul vizitei organizate de ARCEN - Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate.

El explică faptul că sunt şi clădiri vechi deţinute de stat, acolo nu este o discuţie comercială, legată de profitabilitate, motiv pentru care se pot realiza propuneri de a dezvolta noi utilizări, noi servicii publice.

"În Paris am realizat un concurs - Reinventarea Parisului, prin care s-au readus la viaţă clădiri nefolosite. Aici a avut un rol important ideea oraşului de 15 minute deoarece s-au introdus noi funcţiuni. Bucureştiul are nevoie de un astfel de concurs între urbanişti şi arhitecţi tineri care să vină cu propuneri - Reinventarea Bucureştiului, un plan de a transforma clădiri şi zone nefolosite", a conchis profesorul Carlos Moreno.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO