Companii

Carpatair semneaza un contract de leasing pentru achizitia a trei avioane Fokker 70

Carpatair semneaza un contract de leasing pentru achizitia a trei avioane Fokker 70
18.11.2009, 23:14 168

"Vom cumpara aeronavele in leasing de la compania Awas. Actiuneaface parte din strategia de dezvoltare a companiei pe termen mediucare urmareste modernizarea flotei si accesarea unor rute pe pietenoi", a declarat Nicolae Petrov, proprietarul companiei, care aincheiat primele opt luni ale anului acesta cu o cifra de afaceride 45 de milioane de euro, in scadere cu 20% fata de aceeasiperioada de anul trecut.

Valoarea contractului s-ar putea situa intre 10 si 15 mil. euro,potrivit estimarilor ZF.

"Acum vindem doar aeronave Fokker 70 folosite, la pretul de 4,5milioane de euro. Nu mai construim aeronave de tip Fokker 70 din1997, cand le vindeam cu 20 de milioane de euro", a declarat unreprezentat al companiei Fokker.

Pe de alta parte, reprezentantii Carpatair au spus ca nu potmentiona valoarea investitiei, fiind vorba de achizitie prinleasing. Compania Awas, cu sediul la Dublin, a vandut in leasing214 avioane la 95 de companii aeriene din 49 de tari, potrivitdatelor de pe site-ul companiei.

Aeronavele de tip Fokker 70 pe care le va achizitiona Carpatairau o capacitate de 72 de locuri si vor fi utilizate atat pedestinatii interne, cat si pe cele externe.

Prima aeronava va fi preluata in luna decembrie anul acesta,celelalte doua urmand a fi livrate in lunile februarie si martieale anului viitor.

"Operarea aeronavelor Fokker 70 ne va permite reducereacosturilor operationale pe anumite rute cu pana la 20%. Inprogramul de iarna de anul acesta aeronavele vor opera pe ruteleexistente, iar incepand cu lunile martie-aprilie 2010, vom lansa sirute noi pe care le vom opera exclusiv cu aceste aeronave", adeclarat Nicolae Petrov, proprietarul companiei.

In prezent, Carpatair dispune de o flota de 15 aeronave de tipulSaab 2000 (50 de locuri) si Fokker 100 (105 locuri). Companiaaeriana a transportat in primele opt luni 337.000 de pasageri, inscadere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Carpatair opereaza peste 250 de zboruri regulate pe saptamanacatre 30 de destinatii din sase tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO