Companii

Carpathian Single Malt Whisky cucereşte piaţa internaţională: “Butoaie de vin româneşti şi internaţionale, whisky single malt românesc, o poveste românească unică!”

Nawaf Salameh, preşedintele fondator al Grupului Alexandrion

Nawaf Salameh, preşedintele fondator al Grupului Alexandrion

Autor: Marketing

23.03.2023, 22:59 4277

Uneori, intuiţia înnăscută, viziunea antreprenorială şi încrederea în resursele naturale ale unei ţări se pot îmbina pentru a crea un produs cu adevărat superior şi premium.

Dr. Nawaf Salameh, preşedintele fondator al Grupului Alexandrion, deţinător al titlului Keeper of the Quaich, s-a concentrat pe producţia primului whisky single malt din România, din momentul în care a iniţiat proiectul, în 2016. El a reuşit să atingă acest obiectiv, iar acest whisky are, acum, din ce în ce mai mult succes.

Faptul că Alexandrion Group este, astăzi, cel mai mare producător şi distribuitor de băuturi spirtoase şi vinuri din România, reflectă deja încrederea sa în resursele naturale şi culturale ale ţării în care a identificat ingredientele perfecte pentru a crea Carpathian Single Malt Whisky. Una dintre cele mai interesante game de whisky single malt a fost realizată folosind, integral, orz malţificat românesc, apă pură din dealurile subcarpatice, tratată de un maestru distilator cu zeci de ani de experienţă şi care şi-a ascultat instinctul de a matura şi finisa acest whisky în butoaie achiziţionate de la diferite crame şi producători de băuturi spirtoase din întreaga lume.

Un mare avantaj l-a constituit crama proprie a grupului - Domeniile Alexandrion Rhein 1892 – care oferă acces direct la butoaiele de vin în care au fost păstrate vinuri din soiul de struguri Fetească Neagră. Carpathian Single Malt a fost finisat în butoaie de vin românesc, iar acest fapt este, în sine, o premieră mondială în ceea ce priveşte producţia de single malt.

„Avem un parteneriat strategic destul de rar în lumea whisky-ului: colaborarea dintre Distileriile Alexandrion Saber 1789 şi Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892, de unde ne aprovizionăm cu butoaiele de vin, ambele deţinute de Alexandrion Group. Allan Anderson, Master Distiller Carpathian Single Malt & Whisky Director, cu zeci de ani de experienţă şi cunoştinţe în acest domeniu, a creat acest whisky single malt care cucereşte rapid consumatorii din întreaga lume. De fapt, întregul proces a generat o sinergie vibrantă cu experţii noştri în vinuri”, a spus dr. Nawaf Salameh.

De asemenea, Alexandrion Group duce la un nou nivel utilizarea butoaielor de vin şi sherry pentru maturarea şi finisarea whisky-ului single malt, un procedeu cu un istoric îndelungat, creând o gamă extinsă de expresii.

„În această industrie, numărul de expresii de whisky single malt este, în general, limitat. Abordarea noastră este inovatoare prin faptul că ne propunem să creăm până la 100 de expresii diferite prin aprovizionarea cu butoaie de vin de la unii dintre cei mai buni producători din întreaga lume. Până acum, am lansat 10 expresii care fac parte din diferite colecţii de butoaie de vin: colecţia românească, franţuzească, italiană, spaniolă şi portugheză, greacă şi cipriotă.

Maestrul Blender-ul Alexandrion Group pentru Brâncoveanu Vinars, brandy şi vinuri, Jean-François Joumier, locuieşte în regiunea Cognac din Franţa. El ne-a facilitat obţinerea butoaielor din această regiune pentru expresia Cognac din gama Carpathian Single Malt Whisky”, a spus Allan Anderson.

Acest lucru poziţionează gama Carpathian Single Malt ca un brand cu adevărat unic, care cucereste inimile şi bucură papilele gustative ale pasionaţilor de whisky din întreaga lume, la propriu.

Grija şi precizia absolută cu care este produs Carpathian Single Malt Whisky conferă un caracter special, unic, fiecărei sticle. Fiecare sticlă poartă semnătura lui Allan Anderson şi are un număr unic, prin care poate fi identificată în cadrul unui anumit lot, devenind, astfel, cu adevărat, un obiect de colecţie.

„Urmăresc, îndeaproape, ştirile internaţionale despre whisky şi am observat că alţi producători au început să vadă multă valoare în abordarea generală pe care noi înşine o avem de câţiva ani încoace şi încep, chiar, să o implementeze. Mă bucur, şi le doresc mult succes. De asemenea, mă bucur săştiu că modul în care noi contribuim la evoluţia pieţei globale de whisky single malt este recunoscut ca fiind cu adevărat semnificativ”, a adăugat dr. Salameh.

Dr. Salameh consideră, de asemenea, că un whisky cu un gust plăcut şi memorabil poate fi şi un whisky tânăr, deoarece calitatea butoaielor şi a soiurilor de struguri adaugă multă complexitate şi aromă. În acest sens, un factor cheie este, în cazul Alexandrion Group, accesul la propria cramă – Domeniile Alexandrion Rhein 1892 – unde toate procesele sunt ghidate de calitate şi siguranţă.

Alexandrion Group a inaugurat, de curând, cea de-a doua distilerie, plasată în aceeaşi locaţie cu prima, în incinta Distileriilor Alexandrion Saber 1789, de la Pleaşa (jud. Prahova), o dovadă clară că grupul creşte, se extinde. Sunt vremuri foarte interesante pentru Carpathian Single Malt Whisky, produsul care a plasat ţara noastră pe harta globală a producătorilor de whisky single malt şi care se face remarcat drept unul dintre cele mai bune whisky-uri noi de pe piaţa internaţională. Toate acestea confirmă înţelepciunea şi capacitatea de a-şi asuma riscuri a Dr. Salameh, care a dezvoltat un produs care nu a mai existat până acum pe piaţa din România.

Fundaţia acestui produs şi etosul grupului au fost autenticitatea şi tradiţia, îmbinate cu tehnologia şi inovaţia, un mix, întotdeauna, foarte atrăgător, atât de important în lumea în care trăim astăzi. Consumatorii sunt dornici să se concentreze pe aceste elemente care îi ajută să înţeleagă povestea din spatele unui produs, să afle originile şi rădăcinile sale, să afle lucruri despre oamenii care l-au creat şi despre locurile în care a fost creat, cu care speră să se identifice.

“Finisarea în butoaie de Fetească Neagră este unică în lumea whisky-ului, pentru că acesta este un soi de struguri care se produce doar în România şi se consideră că din el se produce cel mai bun soi de vin roşu din ţară. Producem vinuri Fetească Neagră la crama noastră din Dealu-Mare iar unele dintre aceste vinuri, precum Hyperion Fetească Neagră, au fost distinse cu medalii de aur la competiţii internaţionale foarte prestigioase, precum Concours Mondial de Bruxelles. Aşadar, butoaiele de vin pe care le folosim pentru a finisa expresia de Fetească Neagră din cadrul gamei Carpathian Single Malt, au păstrat, iniţial, unele dintre cele mai bune vinuri Fetească Neagră din lume. Un consumator din România sau din orice altă ţară, care a băut vin Fetească Neagră, căruia i-a plăcut acest vin şi doreşte să încerce un single malt whisky cu acest finisaj, îl poate cumpăra numai de la noi” a declarat Jean-François Joumier.

După ce şi-a petrecut primii ani într-un butoi ex-Kentucky Bourbon, din stejar alb american, acest whisky single malt a fost transferat într-un butoi care a găzduit, anterior, un vin din soi de struguri româneşti, Fetească Neagra, provenit chiar din Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892. Cu culoarea sa limpede de chihlimbar şi mirosul intens conferit de notele de piper negru, cuişoare şi bomboane, Carpathian Single Malt Fetească Neagră este o expresie elegantă. Notele gustative de vanilie, stafide, banane şi ananas, se reunesc pentru un final dulce, bogat şi complex.

Carpathian Single Malt Whisky este un ambasador al României, un mesager al diplomaţiei, ale priceperii şi al potenţialului latent al unei ţări pline de resurse culturale şi naturale.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO