Companii

Carrefour deschide pe 1 martie primul magazin Billa remodelat

Grupul francez Carrefour a preluat re­ţeaua de super­mar­­­keturi Billa în Ro­­mânia în de­cem­brie 2015 într-o tran­zac­ţie de aproa­pe 100 mil. euro

Grupul francez Carrefour a preluat re­ţeaua de super­mar­­­keturi Billa în Ro­­mânia în de­cem­brie 2015 într-o tran­zac­ţie de aproa­pe 100 mil. euro

Autor: Cristina Roşca

22.02.2017, 00:07 36700

Grupul francez Carrefour va deschide pe data de 1 martie primul magazin remodelat şi rebranduit din reţea­ua Billa. Prima unitate care va purta în loc de Billa brandul Carrefour Market este cea din incinta mallului Liberty Center din cartierul bucureştean Rahova.

Până la finalul anului 2017 brandul Billa trebuie să dis­pa­ră de pe piaţă, potrivit contractului dintre Carrefour şi grupul Rewe, care a deţinut până la finalul lui 2015 brandul Billa.

La un total de circa 80 de ma­gazine şi un total de zece luni rămase din acest an, ritmul ar putea fi de 8-10 unităţi redeschise în fiecare lună.

Grupul francez Carrefour a preluat re­ţeaua de super­mar­­­keturi Billa în Ro­­mânia în de­cem­brie 2015 într-o tran­zac­ţie de aproa­pe 100 mil. euro. Con­siliul Con­­cu­ren­ţei a apro­bat apoi în va­ra anului trecut mu­ta­rea, cu anu­mite con­diţii. Din mo­mentul în care gru­pul fran­cez a primit acordul Concu­ren­ţei, com­pania a anunţat că va trans­forma toate ma­gazinele Billa, brandul urmând a dis­părea de pe piaţă în acest an.

„Magazinele vor opera sub sigla Carrefour, iar la interior supermarketurile vor păstra ce este mai bun din ambele branduri (Carrefour şi Billa, n.red.)“, spunea acum câteva luni Jean Baptiste Dernoncourt, directorul executiv al grupului francez în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO