Companii

Carrefour merge cu câteva magazine de „test“ în benzinăriile Rompetrol

Carrefour merge cu câteva magazine de „test“ în...

Autor: Cristina Roşca

04.03.2022, 00:07 1761

În următoarele luni vor fi analizate rezultatele acestor spaţii şi dacă ele sunt bune, parteneriatul va fi extins

Grupul francez Carrefour, ce deţine în România o reţea de 360 de unităţi sub mai multe formate, deschide o se­rie de magazine „test“ în cadrul benzinăriilor Rom­pe­trol, al doilea cel mai important jucător din retailul de car­buranţi, spun sursele ZF. Dacă acestea vor avea rezultate, parteneriatul va fi ex­tins, mai spun sursele din piaţă. Până la închiderea edi­ţiei, reprezentanţii celor două părţi nu au răspuns soli­citării ZF privind acest parteneriat.

Un acord similar există deja în piaţă între Auchan şi Petrom.

Dezvoltarea parteneriatului dintre Rompetrol şi Carrefour vine în contextul în care oficialii grupului kazah au declarat în mai multe rânduri că vor să trans­for­me benzinăriile în puncte de utilitate şi servicii.

Unele dintre staţiile Rompetrol au deja puncte pro­prii de retail de bunuri de larg consum, însă un parte­ne­riat cu Carrefour înseamnă că acest spaţiu este operat de un jucător specializat în comerţul cu dominantă alimentară.

Pentru francezi, intrarea indirectă pe segmentul benzi­nă­riilor din România este un pariu nou, însă acasă, în Hexa­gon, au chiar propriile staţii de carburanţi.

Pe site-ul propriu apare că în Franţa grupul are sute de staţii, pe când în România, figurează una singură în cartierul Militari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO