Companii

Casa de avocatură Dentons: Vor fi tranzacţii importante în 2018 în real estate, IT şi retail

Anda Todor

Anda Todor

Autor: Cristina Bellu

21.11.2017, 00:07 1083

Anda Todor, managing partner al casei de avocatură Dentons România, spune că procesul de achiziţie a Rompetrol de către CEFC China Energy Company, pe care Dentons îl reprezintă, este foarte complex atât din punctul de vedere al componentelor tranzacţiei, cât şi al felului în care casa de avocatură a trebuit să comunice cu reprezentanţii chinezi.

„În negocieri, chinezii sunt atipici. A trebuit să învăţăm multe lucruri în relaţia cu propriul nostru client. Este o altă cultură şi trebuie înţeleasă filozofia din spatele unui interes. Comunicarea cu ei este diferită, avem dificultăţi chiar de limbă, pentru că sunt mulţi care nu înţeleg engleza. E bine să lucrezi cu avocaţi chinezi în tandem, care pot să le explice anumite lucruri. Sunt lucruri mult diferite faţă de reprezentarea unei companii din vest“, a declarat Anda Todor în cadrul emisiunii ZF Live. Pentru 2018, Todor apreciază că se vor închide tran­zac­ţii im­portante în sectoarele financiar, real estate, IT şi retail în con­diţiile în care în 2016 au fost încheiate aproape 140 de acor­duri, cu o valoare medie de puţin sub 15 mil. euro, acesta fiind cel mai bun an pentru tranzacţii de la criza din 2008 încoace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO