Casa de avocatură Dentons: Vor fi tranzacţii importante în 2018 în real estate, IT şi retail

Secțiune susținută de Medlife Logo

21 nov 2017 Autor: Cristina Bellu

Anda Todor

Anda Todor, managing partner al casei de avocatură Dentons România, spune că procesul de achiziţie a Rompetrol de către CEFC China Energy Company, pe care Dentons îl reprezintă, este foarte complex atât din punctul de vedere al componentelor tranzacţiei, cât şi al felului în care casa de avocatură a trebuit să comunice cu reprezentanţii chinezi.

„În negocieri, chinezii sunt atipici. A trebuit să învăţăm multe lucruri în relaţia cu propriul nostru client. Este o altă cultură şi trebuie înţeleasă filozofia din spatele unui interes. Comunicarea cu ei este diferită, avem dificultăţi chiar de limbă, pentru că sunt mulţi care nu înţeleg engleza. E bine să lucrezi cu avocaţi chinezi în tandem, care pot să le explice anumite lucruri. Sunt lucruri mult diferite faţă de reprezentarea unei companii din vest“, a declarat Anda Todor în cadrul emisiunii ZF Live. Pentru 2018, Todor apreciază că se vor închide tran­zac­ţii im­portante în sectoarele financiar, real estate, IT şi retail în con­diţiile în care în 2016 au fost încheiate aproape 140 de acor­duri, cu o valoare medie de puţin sub 15 mil. euro, acesta fiind cel mai bun an pentru tranzacţii de la criza din 2008 încoace.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.11.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Casa de avocatură
, Dentons
, Anda Todor
, tranzacţii importante
, real estate
, IT
, retail
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide