Companii

Casa de avocatură RTPR Allen & Overy a oferit consultanţă acţionarilor A&D Pharma în cea mai mare tranzacţie din 2017 din industria farmaceutică

Casa de avocatură RTPR Allen & Overy a oferit...

Autor: Alex Ciutacu

21.12.2017, 18:43 534

Casa de avocatură RTPR Allen & Overy a fost alături de acţionarii A&D Pharma, oferind consultanţă în cadrul vânzării întregului grup către reţeaua de farmacii Dr. Max, deţinută de Penta Investments .

În acest moment, tranzacţia este supusă aprobării de către Consiliul Concurenţei.

Grupul A&D Pharma este cel mai mare grup farmaceutic din România, ce oferă servicii de import, distribuţie, retail şi servicii de marketing pentru produse farmaceutice, şi deţine operaţiuni în Eurpăa Centrală şi de Est.

Echipa de avocaţi care au asistat acest proiect a fost formată din Costin Tărăcilă (Managing Partner), Alina Stăvaru (Counsel) şi Mihnea Radu (Junior Associate), precum şi avocaţi din birourile Allen & Overy din Amsterdam, Praga şi Milano.

”Ne-a făcut plăcere şi ne-a dat un mare confort să îi avem de partea noastră pe unii dintre cei mai buni avocaţi M&A din piaţă şi sunt convins că expertiza impresionantă şi energia echipei lor ne-au ajutat să ducem această tranzacţie la bun sfârşit”, a spus Robert Popescu, CEO A&D Pharma. 

Acţionarii au fost asistaţi de doi consultanţi de M&A, Radu Stocoviciu şi Raluca Niţă.

„Credem că secretul succesului acestei tranzacţii a fost combinaţia optimă dintre mai mulţi factori determinanţi printre care o afacere profitabilă, fondatori vizionari şi un management de excepţie, care puse laolaltă au dus la cea mai mare tranzacţie în industria farmaceutică din acest an”, declară Costin Tărăcilă, managing partner RTPR.

Printre alte tranzacţii în care RTPR Allen & Overy a oferit recent consultanţă se numără vânzarea grupului Macon către Xella Group, Societatea Energetică Electrica în legătură cu achiziţionarea participaţiilor deţinute de Fondul Proprietatea în filialele de distribuţie şi furnizare de energie ale companiei şi DS Smith în legătură cu achiziţia EcoPack şi EcoPaper.

RTPR a fost înfiinţată în anul 2004 şi activează în asociere cu firma londoneză Allen & Overy din 2008. RTPR Allen & Overy are o echipă de 45 de avocaţi, inclusiv 5 parteneri - Costin Tărăcilă, Victor Pădurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici, Valentin Berea.

Allen & Overy este o firmă internaţională de avocatură cu aproximativ 5.400 de angajaţi, inclusiv 554 parteneri, cu birouri în 44 de oraşe din întreaga lume.

Allen & Overy activează în Europa Centrală şi de Est din 1991, când primul birou a fost inaugurat în Varşovia. De atunci, şi-a extins activitatea în Praga, Budapesta, Bucureşti, Bratislava şi Moscova, toate aceste birouri fiind recunoscute în piaţă pentru serviciile de avocatură de top combinate cu o înţelegere comercială locală, ca şi pentru integritatea şi abordarea proactivă a proiectelor. Mai mult, Allen & Overy a încheiat un acord exclusiv de asociere cu firma românească de avocatură Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR), care a intrat în vigoare începând cu luna iulie 2008, astfel numărul birourilor din ECE în care acordă consultanţă juridică pe dreptul local a crescut la şase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO