Companii

Casa de avocatură STOICA & Asociaţii câştigă definitiv un proces comercial pentru un jucător important din industria farma

Casa de avocatură STOICA & Asociaţii câştigă...

Autor: Cristina Bellu

26.10.2022, 11:15 397

Avocaţii STOICA & Asociaţii au reprezentat cu succes pe unul dintre cei mai mari producători de medicamente inovative de la nivel global, într-un litigiu comercial iniţiat de un important distribuitor local de produse farmaceutice, şi care a fost soluţionat definitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în favoarea clientului STOICA & Asociaţii, după o dispută judiciară care s-a întins pe o perioadă de 11 ani.

Toate demersurile legale au gravitat în jurul interpretării juridice a unui contract de distribuţie de medicamente. Pretenţiile distribuitorului s-au ridicat, în 2011, la aproape 80.000.000 euro, prima instanţă obligând iniţial, în mod eronat, clientul STOICA & Asociaţii la plata de daune în cuantum de peste 190.000.000 euro, adică mai mult decât se ceruse prin cererea de chemare în judecată, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii fimei de avocatură.

Echipa de avocaţi a fost formată din Dragoş Bogdan (Senior Partner) şi Mihai Stănescu (Managing Associate), sub coordonarea lui Valeriu Stoica (Founding Partner).

“A fost o veritabilă epopee judiciară întinsă pe foarte mulţi ani, în primul rând din pricina expertizelor contabile extrem de complexe, care au presupus un volum uriaş de muncă”, a spus Dragoş Bogdan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO