Companii

Casa Noastra, fabrica de 45 mil. euro la Craiova

11.03.2008, 20:48 176

Producatorul de sisteme de ferestre si usi din PVC cu geam termoizolant, Casa Noastra din Dolj, detinut de investitori locali, va investi 45 milioane euro pana in 2010 pentru extinderea fabricii de langa Craiova, aceasta urmand sa fie una dintre cele mai mari capacitati de productie de profil din Europa de Sud-Est.
Proiectul va fi dezvoltat pe o suprafata de teren de 170.000 mp situata in localitatea Pielesti, la cinci kilometri de orasul Craiova. Dupa finalizarea proiectului de investitii, compania va dezvolta o capacitate de productie de circa 3.000 de ferestre si usi pe zi.
"Investitia de 45 milioane de euro pentru majorarea capacitatii de productie va fi finantata din fonduri proprii si din credite bancare si estimam ca va fi recuperata in aproximativ 7 ani. In anul 2007 compania a detinut o cota de piata de 4% pe segmentul de profile pvc, iar pe termen mediu obiectivul companiei este detinerea unei cote de piata de 10%", a declarat pentru ZF Cosmin Ionescu, vicepresedinte al Casa Noastra. Intrebati daca intentioneaza sa se asocieze cu un partener strain pentru a realiza aceasta investitie, reprezentantii companiei nu au dorit sa faca niciun comentariu.
Piata romaneasca de tamplarie din PVC- care reuneste profilele, geamul si accesoriile- va creste anul acesta cu 10-15%, pana la circa 850 mil. euro. Principalii competitori ai companiei Casa Noastra sunt Gealan, Rehau, Far Est sau grupul Profine, distribuitorul Trocal, Kommerling si KBE.
Casa Noastra este detinuta de oamenii de afaceri Cherciu Stefan, presedintele companiei, si de Cosmin Ionescu, cei doi fiind implicati si in afaceri imobiliare in Craiova.
Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 33 mil. euro, in crestere cu 50% fata de 2007, ca urmare a extinderii retelei de distributie. Compania are in vedere cresterea numarului de angajati si extinderea retelei de distributie la 95 de magazine de prezentare. In cadrul proiectului de crestere a productiei, Casa Noastra va construi patru noi hale de productie, doua pentru sisteme de usi si ferestre din PVC, cu o suprafata totala de 11.700 mp, si doua hale destinate productiei de geam termoizolant si sticle speciale. Printre partenerii Casa Noastra se numara grupurile germane Veka si Roto Frank, precum si firma americana Guardian.
Compania are in prezent un numar de 715 angajati, urmand ca dupa finalizarea planului investitional propus numarul de angajati sa creasca pana la circa 1.700.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO