Companii

Câştigătorii anului 2020: industria de curierat a crescut cu 20% anul trecut şi trece de 1 miliard euro

Câştigătorii anului 2020: industria de curierat a crescut cu 20% anul trecut şi trece de 1 miliard euro

În ultimii zece ani, industria de curierat din România a crescut considerabil, astfel că în anul 2009 existau doar 652 de companii care activau în industria de activităţi poştale şi de curierat.

Autor: Miruna Diaconu

04.01.2021, 00:08 205

♦ În urmă cu 20 de ani, piaţa de curierat era abia la început în România, iar în ultimul deceniu  sectorul a crescut de 5 ori ♦ Pandemia a intensificat comenzile online, iar curierii au rămas cu joburi full time în această perioadă ♦ „Putem spune că pandemia a influenţat pozitiv piaţa de curierat pentru că a generat nu doar creşterea vânzărilor, ci şi schimbarea comportamentului multor consumatori“.

Industria de curierat a cunoscut în pe­rioada 2008-2019 o creştere consi­derabilă, astfel că în anul 2008 piaţa de curierat avea afaceri cumulate de 875 milioane lei, con­form datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Zece ani mai târziu, industria de curierat avea o valoare de peste 4 miliarde lei, adică de aproape cinci ori mai mare. Pentru 2020, piaţa locală de curierat se apropie de o valoare de circa 5 mld. lei, mai exact 4,85 mld. lei (1 mld. euro), conform estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă.

„Putem spune că pandemia a influenţat pozitiv piaţa de curierat pentru că a generat nu doar creşterea vânzărilor, ci şi schimbarea comportamentului multor consumatori. Mulţi clienţi au decis să facă trecerea la achiziţii online. Procentual, perioada restricţiilor a generat o creştere a volumelor în medie cu 20%, dar am avut şi luni în care cererea a fost mai mare“, a spus recent într-o conferinţă de presă Adrian Mihai, cofondator al Fan Courier, cea mai mare companie de curierat din România.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO