Companii

Câştigătorii crizei. Primii cinci „curieri“ au trecut de 10.000 de angajaţi

Câştigătorii crizei. Primii cinci „curieri“ au...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.01.2016, 00:07 1935

Cinci dintre cei mai mari jucători din domeniul curieratului din România, în frunte cu FAN Courier şi Urgent Cargus, au avut la finalul anului trecut împreună peste 10.000 de angajaţi şi co­la­boratori.

Astfel, FAN Courier, Urgent Cargus, DPD Ro­­mânia, DHL Express şi TNT România sunt cei mai mari anga­­jatori dintr-un domeniu care se îndreaptă spre 350 mil. euro anual.

FAN Courier, companie controlată de trei antreprenori ro­mâni, a avut anul trecut 4.500 de angajaţi şi colaboratori, fiind pe primul loc în clasamentul angajatorilor din sector. Black Friday sau sărbătorile de iarnă au fost principalele perioade în care companiile şi-au suplimentat numărul de angajaţi şi au apelat chiar la subcontractori pentru a face faţă livrărilor, care au crescut şi cu 40-50% faţă de o zi obişnuită.

Piaţa de curierat a fost una din puţinele în care criza nu s-a sim­ţit în „buzunarele“ marilor jucători datorită creşterii majore a comerţului online, care reprezintă motorul pentru majo­rita­tea businessurilor din industria de profil. Piaţa se consolidează în ju­rul companiilor mari, iar micii antreprenori vor reuşi să se men­ţină pe piaţă doar dacă vor paria pe segmentele de nişă pre­cum food delivery sau livrările în aceeaşi zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO