Companii

Câştigătorul celei mai aprige competiţii: poziţia de lider de piaţă

Ioan Popa: Am un sfat pe care îl dau tuturor celor care vor să aibă succes în ceea ce fac: respectaţi regulile, respectaţi obiectivele şi puneţi pasiune.

Ioan Popa: Am un sfat pe care îl dau tuturor celor care vor să aibă succes în ceea ce fac: respectaţi regulile, respectaţi obiectivele şi puneţi pasiune.

Autor: Florentina Niţu

30.12.2021, 12:00 247

♦ Ar fi putut fi un avocat sau un jucător de golf conoscut, dar s-a făcut remarcat prin cariera sa impresionantă în antreprenoriat n Ioan Popa, la bază doctor inginer în zootehnie, este unul dintre antreprenorii „grei” de pe plan local, care conduce din funcţia de preşedinte businessul Transavia, liderul pieţei cărnii de pasăre, cu peste 2.000 de angajaţi ♦ El a cumpărat în urmă cu trei decenii o fermă cu un împrumut bancar de 1 mil. lei, iar acum se apropie de 1 mld. lei din producţia de carne de pasăre.

 

Care era meseria dumneavoastră de vis în copilărie şi cum aţi ajuns la antreprenoriat?

Am visat la un moment dat să mă fac inginer, pompier sau medic. În liceu îmi doream să urmez Dreptul, dar am ales în cele din urmă Facultatea de Zootehnie şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, cu specializare în tehnologia de creştere a păsărilor. Am învăţat mult, nu am făcut nimic „după ureche”.

În urmă cu trei decenii, am făcut pasul de la director al unei ferme de stat către mediul privat. Am cumpărat o fermă CAP (cooperativă agricolă de producţie – n. red.) de la periferia municipiului Alba-Iulia cu 1 milion de lei, bani luaţi împrumut de la bancă. Era o sumă mare la acea vreme şi o investiţie considerabilă într-un business nou, ţinând cont că salariul de director general era de 8.560 de lei. Am investit timp, experienţă şi bani într-o afacere de familie şi am avut grijă mereu să îmi păstrez principiile: disciplina, onestitatea şi integritatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO