Companii

Castrum construieşte o fabrică de conserve la Vaslui

Autor: Ioan Dornescu

30.03.2011, 23:34 260

Grupul Castrum, controlat de omul de afaceri Gheorghe Moiş,investeşte 10 milioane euro în construcţia unei fabrici de conservela Vaslui, proiect cofinanţat cu fonduri europene, şi vrea sădeschidă la începutul lunii mai un centru comercial la Satu Mare,proiect de 6 milioane euro.

"Pentru realizarea investiţiei, care totalizează aproximativ 10milioane euro, am atras fonduri europene de două milioane, vomfolosi un credit de două milioane de euro de la BCR, iar restulsunt contribuţie proprie", a declarat Moiş.

Proiectul va fi derulat prin firma Lotex General, parte a Castrum.Omul de afaceri a afirmat că fabrica va exporta cel puţin jumătatedin producţie. Afacerile consolidate ale grupului au scăzut cu 30%anul trecut din cauza crizei, la 40 milioane euro, potrivit omuluide afaceri.

Moiş estimează că afacerile vor stagna în acest an în euro şi arputea creşte în lei. Castrum are 1.500 de angajaţi şi a angajatdiverse credite de la BCR, care însumează aproximativ 25 milioaneeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO