Companii

Castrum face o fabrica de profile din aluminiu

19.02.2003, 00:00 152

Grupul de firme Castrum a anuntat ca vrea sa-si extinda afacerile incepand de anul viitor in domeniul productiei de profile de aluminiu, intrarea pe piata urmand sa se produca prin intermediul companiei Saturn Satu Mare.
Grupul de firme este in discutii pentru contractarea unui credit in valoare de circa 3,8 mil.$ de la Eximbank in vederea achizitionarii de utilaje destinate productiei de profile de aluminiu. Fabrica ce va produce aceste profile la Satu Mare va realiza o cifra de afaceri anuala de peste 15 mil.$, estimeaza reprezentantii Castrum.
"Capacitatea initiala a fabricii de la Satu Mare va fi de 5.000 tone pe an. Pana acum, avem deja cladirile, forta de munca, utilitatile, dar trebuie sa importam utilaje pentru a porni productia. Vrem sa demaram investitia in 2-3 luni", a declarat Gheorghe Mois, directorul general al grupului de firme Castrum.
Pe piata romaneasca intra aproximativ 20.000 tone profile de aluminiu in fiecare an, cererea fiind estimata de Mois la circa 30.000 tone. Deocamdata, singurul producator este Alro. Patronul lui Castrum Grup afirma ca a purtat discutii cu companii din Portugalia si Germania in vederea unei asocieri pentru realizarea investitiei in productia de profile de aluminiu, insa "acestea nu se simt atrase de climatul de afaceri din Romania".
"In proportie de 95%, am decis sa merg pe cont propriu. Investitia de la Satu Mare, care se va derula in urmatorii cinci ani, nu va afecta grupul de firme Castrum. Aceasta va fi dealtfel cea mai importanta investitie a noastra in urmatoarea perioada, noi fiind interesati sa reducem nivelul actual al creditelor si sa ne consolidam afacerile existente", explica Mois.
Grupul de firme Castrum este format din sapte companii, care au ca obiect de activitate de la constructiilor civile si industriale- Castrum Corporation Negresti Oas pana la Comat-Auto SA Bucuresti - inchirieri de spatii comerciale si servicii adiacente.
Grupul de firme Castrum este format din sapte companii: Castrum Corporation Negresti Oas (in domeniul constructiilor civile si industriale), Castrum Electric Bucuresti (lucrari pe retele de inalta, medie si joasa tensiune in domeniul electricitatii), Auto Cobalcescu Bucuresti (concesionar Renault si Dacia, service auto si activitati de taximetrie), Comat-Auto SA Bucuresti (inchirieri de spatii comerciale si servicii adiacente), Saturn Satu-Mare (producator confectii metalice), Metecom Satu Mare - in domeniul comertului cu amanuntul (retail) si Vastex Vaslui (producator fire, tesaturi si confectii textile).
Mois estimeaza ca va obtine in acest an o cifra de afaceri pe tot grupul de aproximativ 1.500 miliarde lei (41,6 mil.$) si un profit brut de 150 miliarde lei (4,1 mil.$) "in conditii de normalitate si daca nu vor fi sincope". Grupul numara aproximativ 3.200 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO