Companii

Cât câştigă un angajat dintr-o fabrică de produse de piele şi din cele de articole de voiaj: 2.200 de lei, în creştere cu 116% în ultimul deceniu. Un pantofar are un salariu lunar net cuprins între 1.392 de lei şi 2.414 lei

Cât câştigă un angajat dintr-o fabrică de produse de...

Autor: Ramona Cornea

23.02.2021, 17:15 153

♦ Salariile din tăbăcirea şi finisarea pieilor şi din fabricarea articolelor de voiaj sunt cu aproape 40% sub salariul mediu net pe economie ♦ Numărul angajaţilor din această industrie a scăzut cu 15.300 în ultimii zece ani.

Un angajat dintr-o companie care se ocupă cu tăbăcirea şi finisarea pieilor, fabricarea articolelor de voiaj şi marochinărie câştiga un salariu lunar mediu net de puţin peste 2.200 de lei în decembrie 2020, în creştere cu aproape 4% faţă de aceeaşi lună a anului precedent, conform statisticilor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

În ultimul deceniu, salariile din această industrie s-au dublat, însă au o valoare cu mult sub valoarea salariului mediu pe economie, fiind cu aproape 40% mai mic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO