Cât câştigă un angajat al McDonald’s România la început şi la ce salariu poate ajunge?

24 iul 2013 Autor: Cristina Rosca

Un  angajat care îşi începe cariera la McDonald’s, cel mai mare lanţ local de restaurante din România cu peste 60 de unităţi, câştigă în medie la început 1.000 de lei net (225 de euro), salariul crescând cu circa 5% an de an pentru aceeaşi poziţie, spun surse apropiate companiei.

“Sistemul este construit de aşa natură încât angajatul să avanseze după 1-2 ani, în cadrul McDonald’s fiind construită o organigramă foarte bine pusă la punct. Mulţi dintre cei care nu avansează aleg să plece”, spun sursele citate.

Cei care rămân însă în companie şi promovează pot ajunge în 3-4 ani să treacă prin toate etapele şi să ocupe poziţia de director de restaurant, poziţie pentru care salariul ajunge la aproximativ 1.500 de euro.

Pentru mulţi tineri McDonand’s reprezintă primul angajator şi o poartă în carieră. Astfel Dragoş Petrescu, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori din domeniul restaurantelor şi-a început cariera la McDonald’s unde a luat pulsul pieţei ospitalităţii ca store manager. El controlează astăzi afaceri de 16 mil. euro şi are în portofoliu lanţurile City Grill, Trattoria Buongiorno, Hanu’ Berarilor şi Caru’ cu Bere (aflat în administrarea sa). De asemenea, în urmă cu circa doi ani, Atena Balint (29 de ani), fostul director de comunicare al restaurantelor McDonald's, a pus pe picioare împreună cu doi parteneri un gelato-bar în Centrul Vechi al Capitalei. La McDonald's a lucrat aproape trei ani, iniţial în zona de marketing şi apoi în comunicare. În martie 2011 a plecat pentru a se lansa din nou în businessul propriu.

Reprezentanţii gigantului american nu doresc să ofere informaţii privind salariul angajaţilor. Ei spun însă “McDonald’s are în România peste 3.500 de angajaţi, atât permanenţi cât şi personal angajat în regim part time, regim de lucru potrivit acelora care doresc să îşi completeze programele de studiu cu experienţa profesională. Beneficiile oferite de companie conţin atât componente fixe cât şi variabile, acestea din urmă fiind dependente de rezultatele personale şi de echipă. Prin studiile independente la care participăm anual ne asigurăm că pachetele salariale oferite de McDonald’s în România sunt aliniate pieţei în care ne desfăşurăm activitatea”.

Lanţul de restaurante McDonald’s, cel mai mare jucător de pe piaţa de profil, şi-a redus de zece ori profitul în timpul crizei financiare, astfel încât la finalul lui 2012 acesta se situa la nici un milion de euro faţă de 9 milioane de euro în 2007.

Cifra de afaceri a fost de 399,9 mil. lei (89,7 mil. euro), similară celei din 2011 în lei, însă cu 5% mai mică în euro.

 
Cuvinte cheie:
mcdonald's
, restaurante
, salariu
, cariera
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 10 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (10):
sorin - 25 iulie 2013, 18:55

acest articol a mai fost prezentat cu ceva luni bune in urma...ce ridicoli suntetyi ,sincer rusine.5 ani vechime sa ai la MC CANU VEI AJUNGE LA 1000LEI NET P LUNA !!!!!!

niku - 24 iulie 2013, 22:20

un angajat in primul an la WC nu are cum sa aiba un salariu(sau mai bine spus "venit lunar") mai mare de 9 milioane....cu tot cu bonuri de masa.
si chiar daca ar ajunge la 1000 de lei, el ar trebui sa lucreze mult peste programul de 8 ore sau sa aiba mai multe specializari...ceea ce nu este cazul pentru " multi tineri".
acest articol este un pamflet pentru toti cei care sunt anajati in alta parte decat WC si o jignire adusa tuturor angajatilor MC Donalds si trebuie tratat ca atare.
"...salariul crescând cu circa 5% an de an pentru aceeaşi poziţie, spun surse apropiate companiei."
niste surse mult mai apropiate WC, ar putea sa va spuna alta poveste.

Slayer - 24 iulie 2013, 22:10

Salariatii semneaza un contract initial de tip european pe o anumita suma,apoi sunt platiti in sistem american, cu ora,ajungand sa castige 400-500ron pe luna.Un manager cu ceva vechime castiga 2500 de ron,12 ore pe zi,un weekend liber pe luna.Nu se platesc orele suplimentare,nu ai telefon de serviciu,bonusurile se acorda pt realizarea unor target-uri imposibile,10 zile de concediu in sezon,restul in noiembrie sau februarie.Asta se intampla intr-o companie condusa de un cetatean cu numele de Boaja...si acolitii lui.

unu - 24 iulie 2013, 21:48

Cand eram student am avut sansa de a pleca prin W & T in SUA.Am lucrat la Mc' ca member crew si aveam salariul tarifar de 7,45$/ora...Acolo se angajau preponderent oameni defavorizati,fete de 15-16 cu copii,oameni certati cu legea...

Demolarii - 24 iulie 2013, 20:27

Politica Mc Donald's, dar si a altor multinationale, este munca platita PROST. Chestia cu promovarea, cu marirea de salar, este un vis vandut angajatilor in multinationale pentru a-i determina sa lucreze mult peste cea ce sunt platiti, doar, doar ei vor fi cei promovati. Adevarul este ca daca ai rezistat 3-4 ani si nu ai plecat de buna voie, ti se cauta nod in papura pentru a fi dat afara. In aceasta problema sunt adevarati profesionisti.....articolul este pentru reclama, probabil ca nu mai au candidati pentru angajari. Grupul tinta, studenti. Si spoiti cu un strat de cultura, si lipsiti de experienta vietii, disponibili la vise.......

Paul - 24 iulie 2013, 18:24

Niciodata un restaurant manager nu poate ajunge la 1500 euro net! Daca atinge jumate din aceasta suma este cu adevarat fericit. Iar o pozitie de start "crew" are un salariu orar care este in linie cu salariu minim pe economie, asadar...

cornelia tudose - 24 iulie 2013, 17:50

Nu este corect ceea ce prezentati in articolul Dvs. deoarece salariul unui proaspat angajat nu este mai mare de 500 lei, promovare (daca ai parte de ea) nu vine decat dupa 6-7 ani de vechime(cine are rabdarea sa o atinga), contractele sunt incheiate pentru 6 ore desi angajati sunt nevoiti sa stea peste program pana la 8-9 ore fata plata suplimentara a acestora, nu sunt respectate normele de sanatate si securitate in munca, angajatul este tratat ca un SCLAV. IAR ACESTA COMPANIE PROFITA DE NAIVITATEA SI NEVOIA DE BANI A TINERILOR CARE NU AU SUFICIENTE LOCURI DE MUNCA.

bine ma - 24 iulie 2013, 17:39

1. Cand ati zis ca un director de restaurant castiga 1500 de euro ..nu ati specificat daca net sau brut.
2. Ca sa ramai 4 ani de zile pe accelasi post cu o crestere de 5%... mi se pare aproape criminal...deoarece 5% din 200 de euro este foarte putin. Daca cautati sa aveti continuitate si la cei care vand la caserie sau lucreaza in bucatarie oferiti salarii mai atractive. Daca intr-un restaurant lucreaza sa zicem 20, numai unul poate fii director. Ceilalti au sanse cu adevarat sa fie promovati numai daca se intinde lantul de magazine si se muta intr-o noua locatie sau oras. Acest articol are iz de advertorial. Ca si advertorial este foarte bun,d ar ca si articol intr-un ziar financiar este mult sub asteptari. In ultima propozitie nu a fost subliniat ca cifra de afaceri inregistrata este valabila pentru Romania sau Europa de Est? sau America...

invierea mortilor - 24 iulie 2013, 17:17

cu fiecare articol despre mcdonald's mai dezgrobati cate unu' cara a plecat in mcd. cine e atena asta ? ah, vinde inghetata caci e mai usor decat sa scrii corect roamaneste ( apropo - cate greseli gramaticale a avut cand v-as zis cat castiga angajatii mcdonalds)
dar cat castiga angajatii oracle - stie doamna atena? dar microsoft ,apple, GE sau snowden - cat castiga si cat i-au dat rusii sa se duca la ei ?

tepes - 24 iulie 2013, 15:31

Deci un angajat in primul an are 1000 lei. Alo Guvernul alo Boc si toti politiceni care au trecut pe la carma acestei tarii. Stiti cu cat este platit un ofiter de proeict pe fonduri europene? Ei un ofiter de proiect primeste ca salariu dupa 3 ani vechime 979 lei. Vreti absortie de fonduri dar nu fceti nimic la salarizare. Tot in articol scrie ca in fiecare an se obtine o marire de 5 %. Ofiteri de proeict au avut insa taite salarile cu 25 % pe parcusul anilor. Deci in loc sa incurajam am distrus si acum se plang ca nu exista absortie. Nu exista pentru ca nu si au bautu joc de intreg sistemul si in primul rand de cei de jos care munces pe bani putini.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide