Companii

Cât câştigă un angajat dintr-o fabrică de îmbrăcăminte: 1.900 de lei lunar în mână. Un croitor câştigă un salariu net lunar care porneşte de la 1.200 lei şi poate ajunge 3.019 lei

Cât câştigă un angajat dintr-o fabrică de...

Autor: Ramona Cornea

16.01.2021, 12:32 552

♦ Salariile angajaÅ£ilor din  fabricile de îmbrăcăminte s-au dublat în ultimii 10 ani, însă continuă să fie printre cele mai mici din economia locală.

Salariul mediu net al unui angajat din fabricile de îmbrăcăminte a ajuns la aproape 1.900 de lei în luna octombrie a anului trecut, în creştere cu circa 4% comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

În ultimii 10 ani, salariile angajaţilor din fabricile de îmbrăcăminte s-au dublat, adică au avut o creştere de 105%, însă continuă să fie printre cele mai mici din economia locală. În octombrie 2020, salariile celor care lucrau în o fabrică de îmbrăcăminte înregistrau a doua cea mai mică valoare din economia locală, după cele ale angajaţilor din HoReCa, de circa 1.700 de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO