Companii

Cât cheltuie statul pe căile ferate şi autostrăzi

Cât cheltuie statul pe căile ferate şi autostrăzi

Autor: Mirabela Tiron, Andreea Neferu

13.04.2013, 13:07 1052

Guvernul român a alocat anul acesta un buget aproape dublu pentru căile ferate faţă de 2012, în timp ce finanţarea pentru autostrăzi a fost redusă uşor, arată datele de pe site-ul Ministerului Transporturilor, CFR SA şi CNADNR.

Liniile deja existente primesc anul acesta doar 18 mil. de euro de la bugetul de stat pentru reparaţii capitale, cea mai mare parte a bugetului total de investiţii din bani publici, de 600 mil. de euro, urmând să meargă pe cofinanţările proiectelor cu fonduri europene de pe Coridorul IV pan-european. Şi reţeaua rutieră a României continuă să se afle la coada Europei, cu 530 km de autostradă, deşi beneficiază în acest an, ca şi în anii anteriori, de o sumă  impresionantă: 1,2 miliarde de euro pentru autostrăzi şi drumuri naţionale.

CNADNR va avea anul acesta la dispoziţie 733 de milioane de euro pentru autostrăzi şi circa 422 de milioane de euro pentru drumuri naţionale şi variante de ocolire (centuri de localităţi). Bugetul stabilit de CNADNR include atât bani de la bugetul de stat, cât şi fonduri europene rambursabile sau nerambursabile sau alte tipuri de finanţări.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro


 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO