Câţi producători de medicamente din top 20 sunt controlaţi de români

Secțiune susținută de Medlife Logo

14 iun 2014 Autor: Ioana David

Topul producătorilor de medicamente este de departe dominat de străini, doar şapte din primele 20 de companii fiind controlate de români, respectiv Antibiotice Iaşi, Biofarm Bucureşti, Fiterman Pharma Iaşi, Biotehnos Ilfov, Romvac Company  din Voluntari, Arena Group din Bucureşti şi Hofigal Export Import din Bucureşti.
 
Liderul producţiei locale de pastile a rămas şi anul trecut Terapia Ranbaxy, care se apropie de un rulaj de 115 mil. euro, în timp ce locul doi este neclar în condiţiile în care pentru Europharm nu există date publice disponibile. 
 
Cei mai mari 20 de producători locali de medicamente (inclusiv produsele veterinare) au înregistrat anul trecut afaceri de peste 560 mil. euro, în creştere cu 11% comparativ cu nivelul din 2012, arată un calcul al ZF realizat pe baza datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.
 
Marile fabrici româneşti de pastile sunt deţi­nute de multinaţionale, iar singurul producător al Ministerului Sănătăţii, Antibiotice Iaşi, se află pe locul trei în clasamentul ZF.  Producătorii români se orientează către medicamente fără prescripţie medicală, medicamente ieşite de sub patent recent în aria cardiovasculară, sistem respirator, sistem nervos central, oncologie, dar nu au pierdut din vedere nici exporturile.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
bucuresti
, medicamente
, antibiotice
, producatori
, weekend
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide