Companii

Caucho investeste 6,5 milioane euro la Sibiu

28.09.2006, 15:31 28

Producatorul spaniol de componente auto Caucho Metal Productos (CMP) a anuntat ca va finaliza pana la sfarsitul lunii octombrie prima parte a investitiei de la Sibiu, proiectul avand o valoare totala de aproximativ 6,5 milioane de euro.
"Am structurat investitia pe trei etape, prima fiind anul acesta. In prima parte a anului viitor vom dubla capacitatile de productie si vom lucra cu 164 de angajati, urmand ca pana la sfarsitul lui 2007 sa ajungem la capacitate maxima si sa avem 250 de angajati", a declarat pentru ZF Transilvania Marius Bologa, director general al Caucho Metal Productos Romania.
Productia la fabrica din Sibiu este prevazuta sa inceapa in prima parte a lunii noiembrie, compania urmand sa produca aici sisteme antivibrare din cauciuc si metal. Reprezentantii companiei nu au dorit sa faca estimari cu privire la evolutia financiara a punctului de lucru din Romania. "Nu putem face deocamdata astfel de estimari, deoarece in acest moment nu sunt stabilite toate proiectele. Tot ce stim e ca vom livra atat produse finale pentru unii clienti, precum Volkswagen, General Motors, Peugeot-Citro'n sau Ford, dar vom fi si furnizori de componente pentru companii care activeaza pe domeniul automotive si care produc grupuri de amortizoare, un exemplu in acest sens fiind concernul TRW", a mai declarat Marius Bologa.
Potrivit acestuia, punctul de productie din Sibiu are o suprafata totala de 3.000 de metri patrati, ceea ce reprezinta aproximativ 50% din spatiul total detinut de companie in zona. "Am optat pentru aceasta solutie, deoarece este posibil ca in cativa ani sa fim nevoiti sa ne extindem", a precizat directorul general al companiei.
Pe plan mondial Caucho Metal Productos mai are puncte de productie in Spania si Brazilia, iar in 2005, a inregistrat o cifra de afaceri de peste 57 mil. euro, peste 55% din aceasta valoare fiind realizata din activitati de export. In ultimii zece ani cifra de afaceri a companiei spaniole a crescut de la 7,5 milioane de euro in 1995 la 57 de milioane de euro in 2005, rata anuala de crestere fiind de peste 23%. In aceeasi perioada, numarul angajatilor a crescut pana la 416 oameni, pe acest sector evolutia anuala fiind de peste 26%.
Potrivit Agentiei Romane pentru Investitii Straine, nivelul investitiilor straine directe pe care Romania il va atrage in acest an se va ridica la aproximativ 6,2 miliarde de euro, aceasta valoare fiind cea mai mare pe care Romania a inregistrat-o in ultimii 16 ani. Domeniul care va atrage cele mai multe investitii straine va fi, ca si in 2005, cel al componentelor pentru industria auto. Judetul Sibiu a atras in ultimii ani investitii importante pe domeniul automotive, unii dintre cele mai mari producatori de componente auto deschizandu-si puncte de productie in zona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO