Companii

Caucho Metal din Sibiu, afaceri de 16 milioane de euro

24.09.2007, 21:01 451

Reprezentantii subsidiarei din Romania a producatorului spaniol de componente auto Caucho Metal Productos (CMP) estimeaza o cifra de afaceri de de 15,6 mil. euro in acest an, ridicand targetul initial cu peste 3 mil. euro.
"Punctul de lucru din Sibiu se dezvolta cu rapiditate, astfel ca anul acesta am contractat cu 50% mai multe proiecte decat era planificat pentru primul an de productie. In aceste conditii, transferul de tehnologie de la fabricile din Spania s-a facut mai rapid", a declarat pentru ZF Transilvania Marius Bologa, director general Caucho Metal Productos Romania.
Potrivit acestuia, ca urmare a dezvoltarii capacitatilor de productie, compania a suplimentat bugetul de investitii pentru acest an cu inca un milion de euro, fata de 3 milioane de euro valoare estimata la inceputul anului. De asemenea, numarul de angajati a crescut cu 100 de persoane de la inceputul anului.
Compania spaniola a structurat investitia in trei etape, urmand ca in 2008 sa ajunga la capacitate maxima si sa lucreze cu 250 de angajati. Compania spaniola a finalizat prima parte a investitiei de la Sibiu la sfarsitul lunii octombrie, moment in care a fost demarata si productia. Caucho Metal Productos detine, in prezent, capacitati de productie pe o suprafata de 2.600 de metri patrati si lucreaza cu 200 de angajati. La fabrica din Sibiu se produc sisteme antivibrare din cauciuc si metal, iar produsele sunt o parte transferate de la celelalte fabrici ale companiei din Spania si o alta parte sunt produse noi. Potrivit reprezentantilor companiei, de la fabrica din Sibiu vor fi livrate atat produse finale pentru unii clienti, precum producatorii de automobile, dar si unele componente pentru companii care activeaza pe domeniul automotive si care produc grupuri de amortizoare.
Principalii clienti ai companiei sunt producatori de automobile, precum General Motors,Volkswagen, Audi, Peugeot-Citroen sau Ford, dar si producatori de componente auto, precum Delphi Packard sau TRW Automotive.
Caucho Metal Productos a intrat pe piata romaneasca anul trecut in noiembrie. Pe plan mondial, compania mai are puncte de productie in Spania, Brazilia si India, iar in 2006 a inregistrat o cifra de afaceri de peste 88 de milioane de euro, peste 55% din aceasta valoare fiind realizata din activitati de export. In ultimii zece ani, cifra de afaceri a companiei spaniole a crescut de la 7,5 mil. euro in 1995 la 88 mil. euro in 2006, rata anuala de crestere fiind de peste 23%. In aceeasi perioada, numarul angajatilor a crescut pana la 480 de oameni, pe acest sector evolutia anuala fiind de peste 26%.
Judetul Sibiu a atras in ultimii ani investitii importante pe domeniul automotive, unii dintre cei mai mari producatori de componente auto deschizandu-si puncte de productie in zona, principalele companii multinationale prezente aici fiind Continental Automotive, Brandl Ro, Marquardt Schaltsysteme, Caucho Metal Productos si Kromberg&Schubert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO