Companii

Ce caută pacienţii în privat? Cele mai accesate servicii cu plată şi cu bilet de trimitere la MedLife sunt consultaţiile şi imagistica medicală. În 2022, peste 4 milioane de pacienţi au trecut pragul unităţilor MedLife, de la clinicile stomatologice, la spitale şi farmacii

În 2022 peste 4 milioane de pacienţi au trecut pragul unităţilor MedLife, cu 1,1 milioane mai mult faţă de 2021.

În 2022 peste 4 milioane de pacienţi au trecut pragul unităţilor MedLife, cu 1,1 milioane mai mult faţă de 2021.

Autor: Georgiana Mihalache

23.04.2023, 12:58 222

Faţă de 2021, anul trecut numărul a crescut cu peste 1,1 milioane de pacienţi ♦ Pacienţii au mers pentru analize şi investigaţii de imagistică medicală - radiografii, ecografii, tomografii (CT) sau rezonanţă magnetică (RMN).

Analizele, consultaţiile medi­cale şi serviciile de imagis­tică - de la radiografii, la to­mografii sau RMN-uri - ocupă primele locuri în topul celor mai accesate servicii medicale în 2022 din cadrul MedLife, cel mai mare operator medical, din cele mai recente date. Aceste investigaţii au fost cel mai căutate atât de pacienţii care au plătit, cât şi de cei care au venit cu bilet de trimitere pentru servicii decontate.

„Anul trecut, în cadrul reţelei noastre de clinici cele mai accesate ser­vi­cii în regim de plată au fost ana­lizele şi consulta­ţii­le me­dicale, urmate de ser­viciile de ima­gistică medi­cală. În ceea ce priveşte servicii­le ac­cesate în ba­za cardului de sănătate, alături de consultaţii, ve­dem o pondere mai crescută şi pe partea de ima­gistică. Spre exemplu, RMN-urile se află pe pozi­ţia a doua în clasament, cu peste 15.000 de acce­sări, după serviciile de cardiologie, care au fost cele mai căutate“, au transmis reprezentanţii MedLife pentru ZF.

În 2022 peste 4 milioa­ne de pacienţi au trecut pragul unităţilor MedLife, cu 1,1 milioane mai mult faţă de 2021. Datele privind cele mai accesate servicii medicale arată atât starea de sănătate a pacienţilor şi principalele afecţiuni cu care ei se adresează medicilor, cât şi posibile direcţii de investiţii, mai ales în cazul operatorilor privaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO