Companii

CBRE: Cele mai active industrii pe piaţa de birouri în 2020 au fost IT&C şi cea a bunurilor de consum şi leisure

CBRE: Cele mai active industrii pe piaţa de birouri în...

Autor: Roxana Rosu

09.02.2021, 00:00 81

Aproximativ 240.000 mp de spaţii de birouri au fost tranzacţionaţi în Bucureşti anul trecut, un nivel similar cu cel din 2015, în condiţiile în care multe firme au amânat deciziile pe fondul pandemiei, circa 60% din volumul total fiind relocări, arată datele CBRE.

„2021 este un an al deciziilor. Spre comparaţie, anul trecut multe companii au ales să aştepte sau să amâne luarea unei decizii atât de importante precum schimbarea biroului. Acest trend a fost mai puţin vizibil în România faţă de ţările din Europa Centrală şi de Est, având în vedere că 60% din volumul tranzacţionat în Bucureşti au fost reprezentate de mutări. Însă deciziile care se iau acum sunt mult mai complexe faţă de anii trecuţi: de la modul în care companiile vor să integreze work from home şi utilizarea biroului propriu-zis până la clădirile în care aleg să fie prezente, care pot deveni adevărate destinaţii“, a declarat Tudor Ionescu, Head of Advisory & Transaction, Office, CBRE România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO