Companii

CBRE: Mai mult de jumătate din companiile de IT&C preferă sediile independente, nu în parcuri de business; cele mai atractive sectoare din Bucureşti sunt 1 şi 2

CBRE: Mai mult de jumătate din companiile de IT&C...

Autor: Roxana Rosu

07.05.2019, 11:58 442

Sectorul 1 al Capitalei are cea mai mare concentrare de companii din sectorul IT&C (46%), majoritatea firmelor preferând să ocupe spaţii în sedii independente, mai ales în partea de centru-nord a oraşului, potrivit unui studiu realizat de CBRE.

Analiza, care a inclus 120 de companii cu circa 63.000 de angajaţi, arată că 66% dintre jucătorii din IT&C preferă clădirile independente, care nu fac parte din parcuri de business, situate în zona Piaţa Victoriei - Piaţa Charles de Gaulle, zona de nord şi polul Calea Floreasca – Bulevardul Barbu Văcărescu. Potrivit studiului, 30% dintre specialiştii IT&C din companiile analizate lucrează în zona de nord.

Cele mai multe companii de IT&C au optat pentru zona de centru-nord, datorită multiplelor mijloace de transport în comun care asigură legătura cu tot oraşul, a accesului uşor către Aeroportul Internaţional Henry Coandă şi a multitudinii de restaurante, bănci, sedii ale autorităţilor centrale etc., existente în zonă.

Din perspectiva împărţirii pe sectoare ale capitalei, cea mai mare concentrare a sediilor centrale ale marilor jucători din IT&C se află în sectorul 1, 46% dintre companii fiind localizate aici. Pe locul secund se află sectorul 2, cu 27% dintre sedii, urmat de sectorul 6, care a atras 17% dintre companii.

La o distanţă apreciabilă se găsesc sectorul 5, cu 7% dintre numele importante din domeniu, care au ales să închirieze spaţii de birouri în zonă şi sectoarele 4 (3%) şi 3 (2%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO