Companii

CBRE România şi-a majorat cifra de afaceri în 2018 cu 3% faţă de anul anterior şi a ajuns la afaceri de 13 milioane de euro

CBRE România şi-a majorat cifra de afaceri în 2018 cu...

Autor: Raluca Nicolae

15.04.2019, 18:03 249

CBRE România, cea mai mare companie de consultanţă imobiliară din ţara noastră, a obţinut, anul trecut, o cifră de afaceri de 13 milioane de euro, o creştere de 3% faţă de anul anterior, iar în următorii ani şi-a propus să se extindă în zona de Sud-Est a Europei, în Serbia, Croaţia şi Bulgaria.

După suprafaţa totală a clădirilor administrate, CBRE este printre cei mai mari jucători pe piaţa de property management din România, ajungând la 770.000 de metri pătraţi, aproape dublu comparativ cu anul trecut.

„Anul trecut eram la sub 400.000 de metri pătraţi şi am devenit lideri de piaţă. Între timp, s-a produs acest salt de la 400.000 la 770.000 de metri pătraţi si ne-am distanţat de restul concurenţilor”, a declarat Răzvan Iorgu, Managing Director al CBRE România.

Recent, CBRE România a preluat adiministrarea portofoliului pentru cele trei clădiri de birouri ale NEPI Rockcastle din Bucureşti: Floreasca Business Park (36.470 de metri pătraţi), The Lakeview (25.907 metri pătraţi) şi Aviatorilor 8 (8.203 metri pătraţi). Cele două companii au deja un parteneriat început din 2015.

NEPI Rockcastle este cel mai mare proprietar şi administrator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, prezent în nouă ţări din regiune şi cu un portofoliu investiţional de peste 5,9 miliarde de euro.

La nivel global, companiile alocă între 5% şi 10% din amprenta portofoliului imobiliar pentru spaţiile coworking, mai arată datele CBRE. „Companiile sunt în creştere culminantă, care este alimentată de externalizarea portofoliului global, ce poate ajunge până la 10%, şi poate avea o creştere de la 1% la 20% din stocul total de birouri moderne până în 2040”, a spus Mihai Pădurariu, Head of Advisory & Transaction Services al CBRE România, completând tendinţele la nivel global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO