Companii

CBRE: Se vor purta negocieri comerciale în întreaga piaţă de retail în perioada următoare şi vom asista la ieşiri de branduri. Mallurile îşi vor schimba felul in care au funcţionat până acum

CBRE: Se vor purta negocieri comerciale în întreaga...

Autor: Roxana Rosu

16.04.2020, 14:35 620

Volumul total al investiţiilor imobiliare în primele trei luni din 2020 a fost de 120,9 milioane de euro, dintre care 85% au fost achiziţii de birouri şi spaţii industriale, consultanţii din domeniu estimând că urmează o perioadă de renegociere a unor contracte, mai ales pe retail şi office.

Cea mai mare tranzacţie pe piaţa de birouri a fost achiziţia de către Globalworth a 50% din acţiunile proiectului Renault Bucharest Connected din vestul Bucureştiului, în timp ce pe sectorul industrial tranzacţia record a trimestrului a fost reprezentată de achiziţia Equest Logistic Park de către CTP pentru suma de 30 de milioane de euro.

„Investitorii români au continuat să fie activi şi în acest an, cu o valoare medie a achiziţiei de 7,5 milioane de euro şi cu o cotă de piaţă de 19% din totalul tranzacţiilor. În continuare, deşi mai multe tranzacţii aflate în derulare ar putea fi întârziate, estimăm că sectorul birourilor rămâne cel mai activ, însă surprize plăcute ar putea veni şi din piaţa spaţiilor industriale, unde observăm un apetit ridicat”, a declarat Gijs Klomp, Head of Investment Properties, CBRE România.

Yieldurile au rămas stabile pe sectorul spaţiilor de birouri şi industriale, la valori de 7%, respectiv 7,75% şi chiar dacă la începutul anului era estimată o compresie a randamentelor investiţionale, situaţia impusă de COVID-19 a întrerupt acest trend.

Pe piaţa spaţiilor de birouri din Bucureşti, în primul trimestru din 2020 a fost tranzacţionată o suprafaţă totală de aproximativ 55.000 mp, cu 50% mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut.

Din această suprafaţă, cererea netă a reprezentat 41.500 mp, în timp ce renegocierile şi reînnoirile de contracte au totalizat o suprafaţă de peste 13.100.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO