Companii

Ce activităţi „verzi“ poţi face în Bucureşti în weekend?

Ce activităţi „verzi“ poţi face în Bucureşti în...

Autor: Alexandra Matei

11.05.2022, 18:30 288

Pedalatul, plimbările lungi pe arterele principale ale oraşului, o ieşire la pădure sau un picnic la umbra copacilor sunt doar câteva dintre modurile în care îţi poţi petrece weekendul departe de laptop şi telefon.

Pandemia de COVID-19 s-a domolit şi pare că se apropie de final, aşa că termenul de „restricţii“ devine uşor-uşor istorie pentru cei care au experimentat lockdownul în urmă cu doi ani. Activităţile în aer liber, plimbările lungi şi orice ocazie de a petrece timp în afara casei sunt acum priorităţi, cu atât mai mult cu cât vremea de afară ne aduce tot mai aproape de vară. Ziarul Financiar propune câteva activităţi pe care le putem face într-un weekend cu vreme bună în Bucureşti sau în apropierea oraşului.

► Plimbare pe Calea Victoriei.Începând din mai 2022, în fiecare weekend, Calea Victoriei este pietonală, ca parte a proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, promenadă urbană“. „Peste 15.000 de bucureşteni şi turişti s-au bucurat de străzi eliberate de maşini în weekendul 30 aprilie – 1 mai 2022 şi au participat la zeci de activităţi culturale şi sportive din cadrul evenimentului organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism şi alături de ARCUB, Creart şi Proedus – în calitate de operatori zonali“, au transmis reprezentanţii Primăriei. Promenada urbană se desfăşoară în mai multe weekenduri din perioada 30 aprilie – 16 octombrie şi presupune instaurarea temporară a mai multor zone pietonale în zona centrală a oraşului.

► Plimbare cu bicicleta în Parcul Văcăreşti.Pentru cei care vor să scape pentru câteva ore de asfalt şi de agitaţia urbană, o plimbare pe jos sau cu bicicleta în Parcul Natural Văcăreşti este răspunsul. Aici, iubitorii de pedalat au la dispoziţie mai multe trasee: Poteca biodiversităţii urbane, Traseul pe Vale şi Traseul pe Dig. Poteca biodiversităţii urbane măsoară aproximativ 2,5 kilometri şi străbate principalele zone naturale ale parcului: zona de zăvoi, zona de lacuri, zona inundabilă de mlaştină, zone de vegetaţie scundă de câmp, zone de tufăriş. Traseul pe Vale porneşte de la intrarea dinspre sud a parcului, de pe str. Săvineşti şi continuă înspre est, traversând o zonă pe pajişte. Traseul pe Dig este abordabil pe orice vreme. Există două zone de belvedere integrate, adică cele două debarcadere. Traseul măsoară 5,3 kilometri.

► Questo prin Bucureşti.Startup-ul local Questo le dă ocazia locuitorilor Capitalei, dar şi turiştilor să rezolve un quiz prin intermediul aplicaţiei cu acelaşi nume, explorând diverse locuri ale oraşului, în timp ce rezolvă anumite ghicitori care îi ghidează către următorul loc. Totul este gândit conform unui traseu prestabilit pe care jucătorii nu îl cunosc în momentul începerii jocului.

► Turul lacului Herăstrău cu bicicleta. Indiferent dacă ai sau nu o bicicletă proprie, această activitate este posibilă, deoarece bicicletele pot fi închiriate de la intrarea în Parcul Regele Mihai I (Piaţa Charles de Gaulle). O oră de pedalat costă 10 lei. Lacul are o lungime de 7,4 kilometri, ceea ce înseamnă că măcar o oră sau două – în cazul în care îţi place să faci mai multe pauze – dintr-o zi de weekend sunt necesare pentru a face un tur complet.

Căţărări şi escaladă: Pentru iubitorii de senzaţii tari, câteva ore de escaladă, trasee prin copaci şi tiroliene la Edenland Park, situat la 20 de minute de Bucureşti, ar putea fi un mod bun de a se bucura de natură. Printre activităţile care pot fi făcute aici se numără traseele în copaci, dar şi escalada sau paintball.

Plimbare în natură prin Pădurea Băneasa: Pădurea Băneasa este locul potrivit pentru o plimbare cu adevărat „verde“. Pădurea se află în nordul Bucureştiului şi acoperă 800 de hectare. Pe marginea sa sudică, se află grădina zoologică Zoo Băneasa, iar străzile din împrejurimi s-au transformat în promenadă, în special în weekendurile calde.

Picnic la Grădina Japoneză din Herăstrău: Un picnic la Grădina Japoneză din parcul Regele Mihai I este un bun prilej de a scoate păturile din dulap, de a-ţi lua prietenii şi de a pune în coş câteva sandvişuri şi ceva răcoritoare. Grădina Japoneză este situată în apropierea intrării în parc dinspre Arcul de Triumf şi este un spaţiu verde plin de cireşi.

Weekend Sessions la Grădina Botanică: De verdeaţă şi statul sub cerul liber te poţi bucura în weekend şi la Grădina Botanică. Dacă ai vizitat-o deja, poţi veni aici la Weekend Sessions, cu picnic în aer liber. „Timp de patru luni, la umbra copacilor din Grădina Botanică a Universităţii din Bucureşti, Şoseaua Cotroceni 32, vă aşteptăm să descoperiţi peste 150 de artişti locali şi invitaţi speciali. Sesiunile de muzică se vor îmbina cu socializare, audiţii, picnic în pădure sau degustări, poezie sau dans contemporan, discuţii şi dezbateri, ateliere pentru copii“, anunţă organizatorii Weekend Sessions. Biletele costă 60 lei de persoană dacă sunt cumpărate online sau 70 de lei dacă sunt achiziţionate la eveniment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO