Companii

Ce afaceri au în România miliardarii lumii: Astăzi, Dariusz Milek, fondatorul retailerului de încălţăminte polonez CCC

Ce afaceri au în România miliardarii lumii: Astăzi,...

Autor: Cristina Roşca

12.04.2017, 20:00 2294

Polonezul Dariusz Milek are la 49 de ani o avere estimată la 1,1 mld. dolari, valoare ce îl poziţionează în topul celor mai bogaţi oameni din lume pe poziţia 1.795, potrivit clasamentului realizat de revista americană Forbes pentru 2017. În clasament îşi mai fac loc doar alţi trei polonezi şi un singur român, Ion Ţiriac. De altfel, Dariusz Milek şi Ion Ţiriac sunt amândoi ocupanţi ai aceluiaşi loc, cu o avere similară. Clasamentul este condus de Bill Gates (Microsoft), Warren Buffett (Berkshire Hathaway) şi Jeff Bezos (Amazon).

„Regele pantofilor din Polonia, care este totodată preşedintele CCC, cel mai mare retailer de încălţăminte din această ţară, Dariusz Milek a revenit în topul miliardarilor realizat de Forbes după o absenţă de un an”, spun oficialii revistei americane. Ei pun revenirea lui în clasament pe fondul creşterii preţului acţiunilor CCC, companie care vinde peste 40 de milioane de perechi de pantofi anual. CCC este prezent în peste 15 ţări din Europa, printre care şi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO