Companii

Ce aşteptări are mediul de business de la noii primari: Nu vrem să ni se spună „nu se poate“

Irina Măndoiu, CEO al producătorului de lacuri şi vopsele Policolor-Orgachim

Irina Măndoiu, CEO al producătorului de lacuri şi vopsele Policolor-Orgachim

12.06.2024, 00:07 270

Digitalizarea administraţiilor locale, dezvoltarea drumurilor, atragerea de investiţii mari sau implicarea asistaţilor sociali în lucrările din ferme sunt câteva din ideile pe care mediul de afaceri le-ar include pe agenda primarilor aleşi duminică.

ZF a întrebat oameni de afaceri şi manageri din toate colţurile ţării şi a strâns câteva idei care pot sta mai departe la o mai bună organizare, dar şi dezvoltare economică a localităţilor din România şi implicit a mediului de business, care angajează oameni şi plătesc taxe şi impozite locale. De la dezvoltarea de drumuri mai bune până la a fi o „voce“ în faţa aparatului central, antreprenorii şi executivii au aşteptări tot mai mari de la administraţiile locale.

„În principiu, ne dorim să nu ni se spună „nu se poate“, a declarat Marius Bîcu, fondator al Fermei cu Omenie, una dintre cele mai dinamice companii din producţia de lactate, cu o fabrică în Unirea (judeţul Alba). „Digitalizarea ar trebui să fie o prioritate. Cu cât se elimină mai repede dosarul cu şină şi mersul la ghişeu, cu atât va fi mai constructiv pentru mediul de business“, spune şi Irina Măndoiu, CEO al producătorului de lacuri şi vopsele Policolor-Orgachim, care are o fabrică în sectorul 6 din Capitală.