• Leu / EUR4.9126
  • Leu / GBP5.6911
  • Leu / USD4.6804
Companii

Ce au cumpărat câştigătorii loteriei bonurilor fiscale

Ce au cumpărat câştigătorii loteriei bonurilor fiscale

Autor: Departamentul Corespondenţi

15.04.2015, 13:26 697

Cei mai mulţi dintre buzoienii care au depus, până miercuri, cereri prin care revendică premii la Loteria fiscală sunt pensionari, majoritatea câştigând cu bonuri pentru produse alimentare, însă sunt şi persoane care au bonuri pentru vin cumpărat de pe pârtie sau pentru unguent de la farmacie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei Finanţelor Publice Buzău, 69 de persoane au venit, marţi, în prima zi, la sediul instituţiei pentru a depune cereri prin care revendică premii la Loteria bonurilor fiscale.

Conform sursei citate, cei mai mulţi dintre buzoienii care au venit cu bonuri câştigătoare în prima zi de depunere a acestora sunt pensionari, o persoană având cel mult patru bonuri câştigătoare.

Majoritatea câştigătorilor au primit bonuri pentru produse alimentare, însă sunt şi persoane care au cumpărat vin fiert de pe o pârtie din Predeal.

”Am două bonuri câştigătoare. Cu unul am cumpărat mere, cu altul ouă. Am strâns 135 de bonuri din care două au fost câştigătoare”, a declarat, miercuri, o adolescentă de 17 ani, din Buzău.

Un alt buzoian a spus că are un bon câştigător după ce a cumpărat de la farmacie un unguent pentru calmarea durerii.

”Am cumpărat un diclofenac de la farmacie. Un unguent cumpărat pentru mine, pentru că mă durea o mână. A fost o durere câştigătoare”, a declarat Claudiu Florin Costea.

La prima extragere organizată pentru Loteria bonurilor fiscale de către Ministerul Finanţelor şi ANAF, care a avut loc luni, în a doua zi de Paşte, au fost declarate câştigătoare bonurile emise la 7 februarie, cu valori între 6,00 lei şi 6,99 lei.

Persoanele care deţin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu această valoare, se pot prezenta în următoarele 30 de zile la unităţile ANAF, cu bonurile în original şi o copie a actului de identitate, premiile urmând să fie acordate în maximum trei luni.

Premiile pot fi revendicate începând cu prima zi după extragere, până în 13 mai inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF. Formularul cererii poate fi obţinut gratuit de la administraţia fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul www.mfinante.ro.

Câştigătorii solicită la Fisc o copie a bonului fiscal pe care îl depun, aceasta având menţiunea "conform cu originalul". În cererea de revendicare a premiului, câştigătorul va completa datele personale de identificare, contul bancar în care doreşte virarea banilor şi informaţii de pe bonul fiscal, precum numărul şi valoarea acestuia, data emiterii, numele firmei, codul de identificare fiscală (CIF) şi adresa la care este instalată casa de marcat care a emis bonul respectiv.

După centralizarea situaţiei bonurilor fiscale câştigătoare revendicate în termen, se împarte fondul de premiere la numărul total al bonurilor al acestora, iar suma astfel obţinută se rotunjeşte la leu în favoarea câştigătorului.

Lista premianţilor va fi publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor, care va face şi plata câştigurilor în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după validarea bonurilor fiscale de către inspectorii fiscali.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9126
Diferență: -0,1646
Ieri: 4.9207
Azi: 4.6804
Diferență: 0,1669
Ieri: 4.6726
Azi: 5.6911
Diferență: -0,467
Ieri: 5.7178
Azi: 4.9667
Diferență: -0,4729
Ieri: 4.9903