Companii

Ce impact ar putea în România avea fuziunea dintre giganţii Kraft-Heinz şi Unilever

Ce impact ar putea în România avea fuziunea dintre...

Autor: Cristina Roşca

20.02.2017, 00:05 635
Grupul anglo-olandez Unilever a respins o ofertă de preluare în valoare de 143 mld. dolari (135 mld. euro) venită din partea Kraft-Heinz, un conglomerat din domeniul industriei alimentare care îi are în spate pe miliardarul Warren Buffett şi fondul brazilian de investiţii 3G, scrie cotidianul britanic Financial Times.

"Unilever a respins propunerea pentru că nu vede niciun avantaj, fie el financiar sau strategic, pentru acţionarii Univeler. Unilever nu vede niciun motiv ca să continue discuţiile", au anunţat oficialii grupului anglo-olandez, care au adăugat că oferta sub evaluează compania, potrivit aceleiaşi surse. Unilever este listat pe bursele de la Londra şi Amsterdam.

De partea cealaltă a baricadei, oficialii Kratf-Heinz au anunţat că "deşi Unilever a respins oferta, suntem interesaţi să discutăm pentru a ajunge la un acord. (...)"  Ei mai spuneau că o uniune între cei doi giganţi ar crea cel mai mare conglomerat din industria bunurilor de larg consum. Unilever, care are în portofoliu branduri de alimente precum îngheţata Ben & Jerry, dar şi de produse nealimentare precum Dove, are venituri de peste 50 mld. euro anual. Kraft - Heinz are afaceri de circa 25 de miliarde de euro anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO