Companii

CE nu mai dă bani pentru un program aprobat de Guvern pentru desulfurarea la termocentrale

Autor: Carol Dan

31.10.2011, 13:49 233

Comisia Europeană a comunicat Ministerului Economiei că nu mai este de acord să cofinanţeze un program de 127 milioane euro pentru activităţi de desulfurare la termocentrale, aprobat în 2008 de Guvern, a declarat Alexandru Săndulescu, director în Ministerul Economiei.

"Avem o schemă de ajutor de stat pentru desulfurări. Săptămâna trecută, Comisia Europeană ne-a spus că nu se poate aproba schema, deci să uităm de aceşti bani, deşi Guvernul a a avizat schema în 2008. Singura lor justificare a fost:: «We have doubts» (avem îndoieli - n.r.)", a afirmat Săndulescu, luni, într-o conferinţă de presă.

Din această cauză, proiectele de desulfurare de la mai multe termocentrale sunt blocate.

"Termenele de conformare la cerinţele de mediu nu s-au modificat, ele sunt incluse în Tratatul de aderare (a României la UE - n.r.). Comisia Europeană a propus o soluţie alternativă, adică o altă schemă de ajutor de stat pe partea de mediu, dar prin asta s-ar obţine foarte puţini bani, practic, mai nimic", a mai spus Săndulescu.

CE a impus termene care încep cu anul 2013, până la care trebuie redusă poluarea în termocentrale, iar în caz contrar unităţile ar putea fi închise.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO