Companii

Ce oraşe primesc malluri noi în 2022? Family Market şi Funshop Park vor fi conceptele cu cele mai multe deschideri

Ce oraşe primesc malluri noi în 2022? Family Market şi...

Autor: Bogdan Alecu

28.12.2021, 14:19 2772

Aproape 80.000 mp de centre comerciale urmează să fie inaugurate în 2022. Stocul urcă spre 4,5 milioane de metri pătraţi

Parcurile de retail sunt noua vedetă a pieţei de profil şi tot mai mulţi dezvoltatori iau în calcul pe lângă o extindere într-un oraş mare, şi un centru de tip "strip mall" într-o localitate de sub 100.000 de locuitori sau chiar sub 50.000.

Prime Kapital (în joint-venture cu MAS Real Estate), Scallier şi Mitiska au cele mai consistente investiţii în plan, vizând să-şi extindă prezenţa în România.

Cele mai multe dintre inaugurările din 2022 vizează oraşe terţiare sau mai mici, ocolite până acum de dezvoltatori.

Spre exemplu, Dezvoltatorul imobiliar Iulius Group, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu, a început construcţia celui de-al doilea proiect sub numele Family Market în cartierul Bucium din judeţul Iaşi. În paralel, compania continuă şi construcţia celuilalt proiect sub acelaşi nume în localitatea Miroslava din judeţul Iaşi.

Împreună, cele două dezvoltări reprezintă o investiţie de peste 17 milioane de euro, care se realizează prin intermediul unei finanţări bancare acordate de CEC Bank.

Family Market Bucium se construieşte în zona Hotelului Bellaria şi va include un supermarket şi peste 25 de retaileri, într-un procent majoritar fiind producători şi antreprenori autohtoni. Family Market Bucium va reuni mai multe tipuri de spaţii, precum farmacie, spălătorie, mobile service, florărie, pet shop, coafor, produse pentru casă şi fashion, dar şi carmangerie, băcănie, brutărie, cofetărie, fast-food.

Proiectul Family Market este gândit ca un „upgrade la un parc de retail“, iar grupul Iulius a ţintit zone cu o densitate mare a populaţiei, care se devoltă rapid la marginea oraşelor sau în comunele învecinate marilor oraşe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO