Companii

Ce producători români din industria alimentară au depăşit pragul de 100 milioane de euro pe an. Străinii câştigă tot mai mult teren

Ce producători români din industria alimentară au...

Autor: Gabriel Razi

02.08.2014, 20:40 1241

Prutul (Ma­rian Andreev),  Unicarm (Vasile Lucuţ) şi Trans­avia (Ioan Popa) sunt singurii producători români din industria alimentară care au depăşit pragul de afaceri de 100 milioane de euro pe an. Cele trei companii sunt urmate la mică distanţă de Albalact, aflat pe locul 11 în top 50, cu afaceri de 96 mil.euro în 2013.

Indus­tria alimentară românească se află la începutul dru­­mului în comparaţie cu economiile mature din UE având în vedere că cele 11 miliarde de euro rulate local în­seamnă numai 1% din întreaga piaţă alimentară europeană, unde jocurile sunt făcute de Franţa, Germania şi Marea Britanie.

În topul celor mai mari 50 de producători de alimente, cei mai mulţi bani ajung la procesatorii de carne (889 milioane de euro), la cei din industria uleiurilor vegetale (842 milioane de euro), alte 500 milioane de euro se duc la producătorii de zahăr, iar restul este împărţit între morari şi producătorii de dulciuri, cafea sau condimente.

Cele 26 de companii multinaţionale din topul celor mai mari 50 de companii din industria alimentară au cumulat anul trecut afaceri de 2,4 miliarde de euro, cu 42% mai mult faţă de 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO