Companii

Ce puteţi citi în cel mai nou număr al revistei Business Magazin

Ce puteţi citi în cel mai nou număr al revistei...
21.03.2016, 00:00 115

Materialul de copertă din Business Magazin prezintă zece proiecte care vor schimba în bine România, societatea, comunităţile, gândite de un grup de tineri cu idei şi ambiţioşi; proiectele au fost alese în urma demersului Samsung, iniţiatorul conceptului „Generaţia A“, şi au fost selectate dintr-un număr mai mare de proiecte, la fel de generoase şi ele.

Tinerii sunt preocupaţi de succesul tinerelor afaceri locale, de promovarea României ca destinaţie turistică, vor să determine lumea să citească mai mult, dar şi să înlocuiască un personaj emblematic, administratorul de bloc, cu o aplicaţie eficientă. Studenţii şi oportunităţile pentru aceştia, de la burse şi cursuri până la locuri de muncă, un ghid turistic destinat călătoriilor pe două roţi sau un complex eveniment artistic, care îmbină muzica, artele vizuale şi performanţele live se numără şi ele printre proiectele prezentate. Cu totul un material care oferă speranţa însănătoşirii şi îmbunătăţirii societăţii româneşti.

Doi tineri antreprenori, Florin Grosu şi Florin Cioacă, au pus la punct un program de complex de training pentru traderi şi pun la punct în prezent un program pilot pentru JP Morgan, unul dintre cei mai importanţi jucători din finanţele mondiale. Cei doi vor să depăşească graniţele regionale, fizice şi mai puţin fizice şi să ajungă să lucreze cu cele mai mari instituţii financiare din lume; drept urmare, şi-au promovat platforma pe scena americană a antreprenoriatului şi au obţinut finanţări importante.

Multă lume a vorbit de programul dezvoltat de Google, care a învins un mare maestru la GO, dar puţini de omul care se află în spatele proiectului inteligenţei artificiale. Este vorba de Demis Hassabis, inginerul care a făcut maşina să înveţe, la modul cel mai propriu, şi care crede că alianţa dintre mintea umană şi inteligenţa artificială va izbuti să rezolve problemele lumii: bolile, schimbările climatice, genomul, macroeconomia, sistemele financiare sau fizica.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO