Companii

Ce puteţi citi în noua ediţie a Business MAGAZIN: Cum va arăta Vodafone peste 5 ani, care sunt cei mai curajoşi antreprenori din România şi câţi bani vei avea la bătrâneţe din pensia privată?

Ce puteţi citi în noua ediţie a Business MAGAZIN: Cum...

Autor: Roxana Petrescu

31.01.2022, 00:05 273

Noua ediţie a Business MAGAZIN aduce un interviu în exclusivitate cu noul CEO al Vodafone România, una dintre cele mai mari companii din economia locală, sfaturi de investiţii pentru cei care abia acum descoperă Bursa şi o discuţie cu cei mai curajoşi antreprenori, cei care au spart graniţele căutând creşterea pe pieţele externe.

După şase luni de la preluarea mandatului de CEO al subsidiarei locale a grupului britanic Vodafone, grecul Achilleas Kanaris dezvăluie principalele elemente ale planului său strategic de transformare a companiei pentru următorii cinci ani. Obiectivul cheie este unul pe care Kanaris l-a atins cu succes şi în joburile anterioare - scoaterea companiei din zodia cifrelor mici de creştere, specifice în prezent unui business pur de telecom, şi migrarea spre o zonă de avans susţinut al veniturilor. Care sunt paşii următori pentru Vodafone, dar şi ce riscuri există pentru acest plan şi în general pentru industria locală de telecom, aflaţi din discuţia avută de noul şef al Vodafone cu Business MAGAZIN.

Timp de mai bine de două decenii, antreprenorii români care şi-au făcut curaj să se lanseze în business şi-au ancorat afacerile în „portul“ România. Din lipsă de îndrăzneală şi încredere, din lipsă de bani sau pentru că au găsit local prea multe oportunităţi, ei au privit din interiorul graniţelor alte pieţe pe care le-au văzut mai degrabă ca un vis îndepărtat. În ultimii ani, lucrurile par să se schimbe.

Investitori mici şi mari, profesionişti şi debutanţi deopotrivă, care activează în domenii dintre cele mai diverse, vor pune pe tapet strategii de investiţii şi lecţii învăţate în timp pentru a întări zicala „bursa este pentru toţi“ şi a mări rândurile investitorilor din piaţa locală. Toate sfaturile sunt adunate în seria de materiale Profil de investitor, găzduită de Business MAGAZIN. În atenţia voastră, în noua ediţie este Irina Ioniţă, economist antreprenor, investitor la bursă din pasiune.

Alexandru Bratu este country manager JYSK pentru România şi Bulgaria, retailer scandinav de mobilier şi produse pentru casă, un business care a avut în anul financiar 2021 afaceri de 793 de milioane de lei. Părinţii lui ar fi vrut să fie doctor, dar el a dat la Drept. În realitate, nu-şi dorea nimic mai mult decât propria formaţie de rock. Ce a urmat? Aflaţi în Business MAGAZIN. 

Legea stabileşte că un român va primi la deschiderea dreptului la pensie privată CEL PUŢIN economiile pe care le-a trimis de-a lungul vieţii. Banii acestuia sunt ţinuţi pentru păstrare la băncile depozitare, şi nu la administrator. Ceea ce ar trebui să intereseze pe fiecare român care virează la un fond de pensii Pilon II este randamentul acestui fond, mai ales în care anul trecut randamentele fondurilor de pensii private au fost SUB rata inflaţiei.

Alături de subiectele de mai sus, descoperiţi în noua ediţie a Business MAGAZIN idei noi de afaceri, antreprenori la început de drum şi start-up-uri din IT cu poftă de creştere internaţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO