• Leu / EUR4.9024
  • Leu / GBP5.4966
  • Leu / USD4.4632
Companii

Ce puteţi citi în noua ediţie a revistei Business MAGAZIN: Cele mai inovatoare companii din România – ediţie specială

Ce puteţi citi în noua ediţie a revistei Business MAGAZIN: Cele mai inovatoare companii din România – ediţie specială
22.12.2020, 00:05 74

♦ Inovaţia reprezintă o provocare pentru companii, influenţându-le mo­de­lul clasic de business. În vremuri „tul­buri“, reprezintă şi singura soluţie de su­pra­vieţuire, după cum a reieşit din eve­ni­mentul de anul acesta dedicat com­pa­niilor care inovează în România. Cum stau lucrurile în pandemie - poate fi con­t­extul pandemic o oportunitate pen­tru stimularea inovaţiilor din România?

♦ La final de an, în cadrul celei mai recente ediţii a webinarului Real Estate. Real Talk by Storia.ro, am tras linie şi am decis să privim spre viitor. Ce rezervă 2021 în domeniul imobiliar? Ce tendinţe putem observa? Cum va fi influ­enţată piaţa proprietăţilor pre­mium de TVA de 5%? A răspuns la toate aceste întrebări Andreea Comşa, fondator şi CEO al Premier Estate Management, iar concluziile ei le puteţi citi în noul număr al revistei.

♦ Nu cu mult timp în urmă, austeritatea şi reducerea cheltuielilor publice erau singura cură de însănă­toşire fiscală prescrisă de doctorii în economie. „Am repara acoperişul în timp ce soarele străluceşte sus pe cer“ şi vom promova creşterea economică prin tăierea datoriilor, se spunea, cu li­derii lumii insistând că dacă datoriile ar fi prea mari, consecinţele ar fi severe, scrie revista americană Newsweek într-o analiză despre cum s-a schimbat men-talitatea lumii faţă de datorii de la criza trecută la cea actuală, pe care o puteţi citi şi în Business MAGAZIN.

„Fata cu prosecco“ este numele de cod al Alinei Chiticaru. Iniţial, îşi promovase afacerea cu numele de ZumWines, dar cum toţi colaboratorii o ştiau drept „fata cu prosecco“, aşa i-a rămas numele. Ce face ea? După cum şi brandul o sugerează, livrează prosecco mereu şi oriunde, ca să dea gust momentelor în care puţin alcool este tot ceea ce lipseşte.

♦ Declanşarea pandemiei a fost un moment de reset pentru VoxiKids, un start-up care a pornit la drum în 2018, acesta regândindu-şi atât modelul de business, cât şi produsul în sine: de la o aplicaţie mobilă de logopedie dezvoltată pentru piaţa din România, la un proiect cu ambiţii globale, de o cu totul altă anvergură - o clinică virtuală dedicată terapiei de limbaj. Chiar prima din lume, după cum susţin fondatorii proiectului VoxiKids, cunoscut iniţial sub numele de Nummo.

Citiţi despre toate aceste subiecte, dar şi despre cele mai recente proiecte inovatoare ale companiilor din România în ultima ediţie de anul acesta a Business MAGAZIN.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9024
Diferență: -0,2523
Ieri: 4.9148
Azi: 4.4632
Diferență: -1,1517
Ieri: 4.5152
Azi: 5.4966
Diferență: -1,2078
Ieri: 5.5638
Azi: 4.9026
Diferență: -0,4831
Ieri: 4.9264