Companii

Ce puteţi citi în noua ediţie din Business MAGAZIN: Povestea de 50 de ani a liderului pieţei româneşti de lactate

Citiţi despre toate aceste subiecte, dar şi despre multe altele în noua ediţie a Business MAGAZIN.

Citiţi despre toate aceste subiecte, dar şi despre multe altele în noua ediţie a Business MAGAZIN.

28.06.2021, 00:04 517

Istoria Albalact, liderul pieţei româneşti de produse lactate, începe în 1971, într-o vreme în care regimul comunist voia ca fiecare judeţ din România să dezvolte industria alimentară şi cu un produs care se regăseşte în continuare pe rafturile magazinelor: untul Albalact 65%. Acesta şi-a păstrat imaginea şi ambalajul iniţiale, dar, de-a lungul timpului, compania a lansat branduri noi, care au devenit sinonime cu schimbările care s-au petrecut în cei 50 de ani de istorie. Ce se ascunde în spatele companiei născute în comunism care face performanţă în capitalism?

Investiţiile au frânat puternic în pandemie, cu excepţia câtorva sectoare, precum IT-ul sau logistica. Acum însă investitorii străini se uită la perioada post-pandemică, iar România este pe agenda lor, arată studiul EY Attractiveness Survey 2021: doi din trei investitori străini spun că plănuiesc să investească în România în următoarele 12 luni. Care sunt punctele forte, care sunt punctele slabe şi ce poate face România ca să devină mai atractivă pentru investiţiile străine?

În Colorado, o lege îi obligă pe angajatori să publice salariile, chiar şi pentru joburile remote. Când s-ar putea în­tâmpla acest lucru şi la noi?

Mădălina Balaiban a pornit pe calea antreprenoriatului la doar 20 de ani şi a traversat deja două crize eco­nomice, dintre care cea mai recentă, adusă de pandemie, a lovit din plin industria turismului, în care acti­vează. Cum a reuşit să o gestioneze?

În războiul global pentru tehnologia viitorului şi suveranitate, Germania se mândreşte cu cel mai puternic supercom­puter din Europa, unul cuan­tic, făcut de o companie… ame­ricană.

Citiţi despre toate aceste subiecte, dar şi despre multe altele în noua ediţie a Business MAGAZIN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO